Tech: Turtle Beach Recon Cloud Hybrid - De mobiele eenheid

Mobiel gamen is een beetje een taboe voor de doorgewinterde gamer. Veel fanatiekelingen moeten er niks van hebben en de redenen ervoor zijn divers. Toch is het een ontzettend snelgroeiende markt en wordt de kwaliteit van het product steeds beter. Ja, mobiele games van allerlei franchises zie je nu verschijnen en via cloud gaming kun je zelfs de grootste titels streamen op je telefoon. Nu is het natuurlijk niet zo handig om dit soort topgames met je cheetos vingers te spelen, dus gelukkig is hier de Turtle Beach Recon Cloud Hybrid controller. Is dit wederom een kwalitatief sterke controller in de line-up van Turtle Beach? Je leest het hier.

PAST PRECIES IN DE PALM VAN JE HAND

Laten we beginnen met de uitstraling van de Turtle Beach Recon Cloud Hybrid: het is een mooi ding. De donkerblauwe variant heeft donkeroranje accenten, wat ik persoonlijk altijd een prachtige combinatie vind. Er is ook een zwarte versie voor degene die niet houdt van kleur in zijn/haar leven. De controller is gedesignd als Xbox-hardware. Dit zie je eigenlijk meteen aan de vorm, de lay-out van de knoppen en de positie van de twee thumbsticks. Geen nood, deze controller werkt ook op je pc en mobiele Android-apparaten. Steek er een kabel in of verbind de controller via bluetooth - het werkt allemaal naar behoren. Wat ook opvalt, is dat er aan de bovenkant veel knoppen zitten met hebbedingetjes. Het regelen van je audio, het dempen van je microfoon en het verbeteren van de geluiden uit je koptelefoon is allemaal mogelijk dankzij Turtle Beach's geluidsvoordeel. Aan de achterkant heb je twee 'quick action' knoppen, waarmee je je controls kan remappen. Als kers op de taart heeft de controller een batterijduur van meer dan dertig uur. Ja, je telefoon valt dus tussendoor zes keer uit, voordat je controller ermee kapt.

Ik ben altijd al fan geweest van de controller die Xbox in de doos van hun console stak. Als ik het echter moet vergelijken, dan lijkt Turtle Beach Recon Cloud Hybrid eerder op de Xbox One-controller in plaats van de Xbox Series-versie. Wat ook opvalt is dat de triggers wat zwaarder wegen – dezelfde weging die je ook wel eens ziet bij een mechanisch toetsenbord. Het voelt bevredigend dat je een trigger hebt die wat meer moeite vereist om door te drukken. Zeker in shooters geeft dit het gevoel dat je met zwaar wapentuig aan de gang bent gegaan. De bumpers zijn echter wat kort en voelen niet best. Zeker in vergelijking met de triggers voelen die wat ondermaats.

Turtle Beach Recon Cloud Hybrid

REACHING FOR THE CLOUD

De grote gimmick van deze controller zit natuurlijk in het feit dat je je telefoon eraan kan koppelen en erboven kan installeren. Dit werkt allemaal naar behoren. Het is vergelijkbaar met een standaardje wat je gebruikt om je telefoon te monteren in je auto, zodat je niet per ongeluk naar Groningen rijdt. De controller koppelen met je mobieltje is ontzettend gemakkelijk - het zou je niet meer dan vijf seconden moeten kosten. Wanneer je controller aangesloten is, voelt het een beetje bizar. Download daarna je favoriete mobiele game en/of de Xbox Game Pass-app. De controller reageert goed en de inputs worden correct gelezen. Ik had echter wel wat last van input lag, zowel bij de gedownloade als de xCloud games.

Het is eigenlijk van belang dat je deze controller aanschaft, omdat je echt optimaal mobiel wilt gamen. Je bent namelijk 100 goudstukken kwijt als je dit beestje aanschaft. Als je net zoals ik een oké telefoon hebt (zoals de Samsung A22), dan moet je overwegen of Cloud Gaming wel de manier is om optimaal van je games te genieten. Je internet is ook ontzettend belangrijk. xCloud werkt namelijk goed op stabiele connecties met een redelijke downloadsnelheid, maar wanneer je netwerk om de haverklap eruit knalt, dan is je game-ervaring een stuk minder positief. Stel dat je een aantal games geïnstalleerd hebt op je tablet, dan hoef je je geen zorgen te maken. Maar xCloud is nog een bèta product en het is soms duidelijk dat de toekomst nog niet gearriveerd is.

Turtle Beach Recon Cloud Hybrid1

Met de Turtle Beach Recon Cloud Hybrid haal je een zeer degelijke controller in huis met allerlei extraatjes. Het speelt gewoon prima weg, maar is erg vergelijkbaar met de regulier Xbox-controller die we nu kennen. Door de prijs van 99,99 euro moet je jezelf afvragen of je de extra features echt gaat gebruiken. Zo ja, dan top! Dan is dit een ideale keuze. De Turtle Beach Recon Cloud Hybrid is namelijk de beste controller voor mobiel gamen. Mocht je het houden bij regulier gamen, zonder het gebruik van een sublieme headset en met geen interesse in cloud gaming, dan kun je waarschijnlijk het ook beter houden bij een reguliere controller.

Interesse in Turtle Beach? Bekijk hier onze review van de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2. Check hier onze review van de Turtle Beach Stealth 600 Gen2 MAX.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?