Tech: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 - Premium kwaliteit

Geplaatst:

De Turtle Beach Stealth 700 was een van de meest succesvolle gaming-headsets die het bedrijf ooit heeft gemaakt. Nu heeft Turtle Beach een nieuwe versie uitgebracht, speciaal ter gelegenheid van de nieuwe generatie gaming. De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 claimt een waardige opvolger te zijn en belooft verbeteringen over de hele linie, evenals ondersteuning voor de volgende generatie consoles. Maar wat mag je concreet nou verwachten van deze prijzige gaming-headset? Op die vraag krijg je binnen dit artikel antwoord.

onbekend

Bekend (comfortabel) design

Net als de recente Turtle Beach Stealth 600 Gen 2, zal de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 redelijk vertrouwd voelen als je in de afgelopen jaren een Turtle Beach-gamingheadset hebt gebruikt. Daarnaast heeft de gamingheadset visueel veel gemeen met de populaire Recon-lijn van het bedrijf en dat zie ik persoonlijk niet als iets slechts. De Stealth 700 Gen 2 is voornamelijk gemaakt van plastic en bevat een metalen strip die door de hoofdband loopt. Dankzij de gebruikte materialen voelt de headset verrassend licht aan. Wel zo fijn voor het hoofd tijdens de langere gamesessies!

Over het comfort van de gamer heeft Turtle Beach overduidelijk goed nagedacht. De oorkussens van de headset zijn gemaakt van schuim voorzien van een verkoelende gellaag, bedekt met kunstleer en stof. Al met al betekent dit dat de meeste hoofdvormen geen probleem zullen hebben om een ​​comfortabele positie te vinden met deze headset. Ook gamers die een bril dragen, hoeven zich geen zorgen te maken of deze headset wel lekker zit. Ja, Ik heb het speciaal voor je uitgetest en had geen klachten. Wanneer je klaar bent met gamen, is de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 eenvoudig op te bergen. Het merk heeft een mooi dubbel scharniersysteem ontworpen dat een behoorlijk kantelbereik mogelijk maakt, waardoor je de koptelefoon plat op een oppervlak kunt leggen. Met dank aan de flexibele constructie hoef je niet bang te zijn dat het plastic breekt of scheurt in een 'verkeerde' positie.

onbekend

Een kind kan de was doen

De kop van deze alinea vertelt je hoe eenvoudig de headset in gebruik is; simpel dus! De microfoon zit verstopt in de linker oorschelp van de headset en is uitklapbaar. Wanneer je de microfoon inklapt, is 'ie automatisch uitgeschakeld. Daarnaast is er aan de rand van de linker oorschelp een minimalistisch bedieningspaneel aanwezig, met de gebruikelijke harder- en zachter knoppen. Omdat de headset volledig draadloos functioneert, tref je hier ook de Bluetooth-knop waarmee je het apparaat zichtbaar kan maken voor je Xbox-console, je pc, of voor je smartphone. Turtle Beach biedt een software-begeleidende app via mobiele apparaten, genaamd Audio Hub, en de Stealth 700 Gen 2 ondersteunt die applicatie. In de applicatie heb je toegang tot een handvol EQ-presets, waarmee je het geluid van je headset kunt 'finetunen'. Een premium feature die past bij een premium headset.

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 is grotendeels een plug-and-play-apparaat. In ieder geval voor apparaten die beschikken over een Bluetooth-adapter. Voor apparaten die niet over Bluetooth beschikken, bijvoorbeeld een desktop, is de tussenkomst van een draadloze RF-dongel vereist. Die wordt niet meegeleverd en dient dus apart aangeschaft te worden. De gamingheadset kan probleemloos met verschillende apparaten tegelijkertijd verbonden zijn. Het is dus mogelijk om een telefoongesprek te voeren met je Turtle Beach Stealth 700 Gen 2, terwijl je onze review van The Medium tot je neemt. Jammer genoeg mist de headset wel de optie om door middel van draad aangesloten te worden op een apparaat. In een scenario dat de Bluetooth-adapter in de headset stukgaat, heb je dus geen alternatieve manier om te verbinden. De headset is uitgerust met USB-C, waardoor het apparaat binnen no time van nul naar honderd kan worden opgeladen.

onbekend

Gebruik en geluid

Dan komen we uit op een ander belangrijk aspect van deze headset: batterijduur. Turtle Beach beweert dat de Stealth 700 Gen 2 tot twintig uur meegaat met één keer opladen. Tijdens mijn eigen test ontdekte ik dat deze claim niet helemaal klopt, maar wel in het voordeel van het bedrijf. Bij een constante output van 75dB ging de headset tien uur langer mee dan geadverteerd. Toen ik uit verbazing op zoek ging naar verhalen over deze headset stuitte ik op vergelijkbare ervaringen. Met dertig uur plezier op je oren zet de Stealth 700 Gen 2 een onbetwistbare prestatie neer. Een die ik nog niet eerder tegenkwam in mijn lange loopbaan als nerd.

Het spelen van games als King Arthur: Knight's Tale en League of Legends werkte prima op pc en de stereo-ervaring bij het spelen van games als Astral Chain op Nintendo Switch was even goed. Het ontbreken van surround-geluid is wel een gemis, zeker voor gamers die veel uren in Call of Duty of Fortnite investeren. Maar ondanks het ontbreken van deze optie biedt de headset nauwkeurig geluid. Toch loopt ook deze gamingheadset tegen enkele veelvoorkomende valkuilen aan. Audio in het midden en hoog is relatief nauwkeurig, maar de bas krijgt over de hele linie een flinke boost. Dat is fijn voor wie luistert naar EDM-muziek, maar minder prettig bij andere muziekgenres, waar het horen van echt intense en dominante basgeluiden toch iets minder wenselijk is. Op het gebied van isolatie presteert de headset gemiddeld. Voor thuis is 'ie perfect, maar zodra je de koptelefoon op drukkere plekken gebruikt, merk je dat 'ie er niet in slaagt om alle geluiden te dempen. Gamingheadsets zijn vaak niet ontworpen voor buiten en daarom tref je dit 'probleem' ook bij andere headsets aan.

onbekend

Eindoordeel van Delano

Gamen met de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 is een fijne ervaring en het gemak dat het met zich meebrengt, is om van te houden. De gamingheadset is eenvoudig in te stellen, comfortabel genoeg voor lange sessies, en dankzij de batterijduur kun je bijna anderhalve dag gamen voordat je hem moet opladen. Omdat deze headset specifiek is gebouwd voor de Xbox-consoles, biedt hij op zichzelf niets op het gebied van virtuele surround sound. De console heeft zijn eigen ingebouwde ruimtelijke audiostandaard en dat werkt samen met de headset. Het prijskaartje dat aan deze headset verbonden zit, is aan de prijzige kant: €149,99. Daarmee behoort de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 tot de bovencategorie als het gaat om gamingheadsets. Een gamingheadset die dus echt bedoeld is voor de gepassioneerde gamer, die bereid is te betalen voor maximaal gemak en comfort.

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord