Tech: Turtle Beach Stealth 600 Gen2 MAX - Kwaliteit voor de consoles

Elke gamer krijgt er op een gegeven moment mee te maken, een headset. De headset levert vaak betere geluidskwaliteit en het is natuurlijk de manier om met je vrienden te communiceren tijdens het gamen. Er zijn verschillende soorten headsets en ik mocht aan de slag met de Turtle Beach Stealth 600 Gen2 MAX. Wat ik erg belangrijk vind aan een headset is de kwaliteit van het geluid, de microfoon en comfort, maar voldoet de Turtle Beach Stealth 600 Gen2 MAX hieraan?

Het comfort van de Turtle Beach Stealth 600 Gen2 MAX

De Turtle Beach Stealth 600 Gen2 MAX ziet er strak uit. Dit komt omdat de headset geheel zwart gekleurd is en het logo van Turtle Beach in het klein op de oorschelpen staat. Dit zorgt ervoor dat je de headset gerust kunt gebruiken voor het werk. De headset is ook compact, waardoor je het eenvoudig mee kunt nemen in een rugzak. Doordat de Turtle Beach Stealth 600 Gen2 MAX draadloos is, zitten alle knoppen aan de linker oorschelp en zit de microfoon er netjes dichtgeklapt onder. De headset voelt ook stevig aan dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Uiteraard is het mogelijk om de headset te verstellen, zodat hij goed op je hoofd zit. Tijdens het gamen had ik er weinig last van, maar de headset is voor mij eigenlijk net te groot. Een nadeel van de headset is dat de oorschelpen best wel klein zijn. Nu heb ik het geluk dat mijn oren klein zijn, maar voor lang gamen is het niet ideaal. Ik heb in ieder geval headsets gehad die een stuk comfortabeler zitten. Toch kun je gerust een uur of vijf gamen zonder problemen. De binnenste oorschelpen zijn van stof, waardoor het zacht aanvoelt. Dit zorgt er echter ook voor dat niet alle geluiden uit de omgeving worden gedempt.

onbekend

De kwaliteit van het geluid en de microfoon

Eén van de belangrijke elementen van de headset is dat het volledig draadloos is. Wanneer je de doos opent, krijg je een kleine oplaadkabel en natuurlijk een usb om de headset aan te sluiten. Er wordt met een batterijduur van ongeveer 48 uur geadverteerd, maar ik heb het zelf maar een uur of twaalf gedragen. Of de batterij dus echt zo lang meegaat, kan ik niet met zekerheid zeggen. Door de usb-aansluiting kun je de headset eenvoudig aansluiten op de consoles en de pc. Voor de PlayStation 4 moest ik alleen even in de settings aangeven dat ik ook het geluid van de game via de headset wilde horen. Daarbij geeft het je de ruimte om even snel een andere kamer in te lopen. Hierdoor heb ik de headset zelfs gedragen tijdens het stoffen van mijn slaapkamer, terwijl de usb twee kamers verderop in mijn pc zat. Dit zorgt ervoor dat de Turtle Beach Stealth 600 Gen2 MAX erg geschikt is voor het gamen op de console, want je hebt geen last van een draad en de connectie is erg stabiel.

Dit brengt mij direct op het volgende thema, namelijk het geluid. Het geluid is helder, waardoor de headset ook gebruikt kan worden voor het luisteren van muziek. Dit komt door de Surround Sound, waardoor je tijdens het gamen ook direct weet waar de voetstappen vandaan komen. In een game zoals Rainbow Six Siege is het erg belangrijk dat de individuele geluiden duidelijk en helder zijn, omdat dit je volgende actie bepaalt. Ik kan je dan ook vertellen dat de Turtle Beach Stealth 600 Gen2 MAX op dit gebied goed presteert. De zinnen van Operators, voetstappen en granaten zijn goed hoorbaar. Hetzelfde geldt voor de game League of Legends, waar met de hulp van de headset de geluidseffecten van de abilities goed hoorbaar zijn. Dit wordt versterkt als je de superhuman hearing modus aanzet. De headset kent nog drie profielen, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het verschil tussen de profielen amper hoorde. Qua microfoon laat de headset ook geen steken vallen. Ik kreeg te horen dat ik duidelijk en helder te verstaan was. De microfoon wordt direct geactiveerd wanneer je deze uitklapt. Het enige nadeel van de microfoon is dat het wieltje van het geluidsniveau direct onder het wieltje zit voor de audio. Je moet dus opletten dat je niet per ongeluk aan het verkeerde wieltje draait. Wanneer je de microfoon even uit wilt zetten, omdat je moet hoesten dan moet je de microfoon eerst weer inklappen.

onbekend

Eindoordeel van Anita van Beugen

Toen ik de Turtle Beach Stealth 600 Gen2 MAX voor het eerst zag, moest ik eigenlijk lachen. De headsets die ik gewend ben zijn een stuk groter, hebben een losse microfoon en zijn niet draadloos. Nogal een groot verschil dus. Gedurende de dagen ben ik echter steeds meer gaan houden van de Stealth 600 Gen2 MAX. Door de stabiele draadloze verbinding kun je gerust een kamer verderop aan de slag. Daarnaast is het geluid voor zowel muziek als gamen erg goed. Voor iemand die vooral een headset gebruikt bij competitieve games is het erg belangrijk dat de individuele geluiden goed tot zijn recht komen. Ik ben geen grote fan van een uitklapbare microfoon, maar over de kwaliteit kan ik absoluut niet klagen. De headset zit comfortabel genoeg voor een aantal uur, maar dit kan beter. Dit heeft vooral te maken met de krappe oorschelpen en dat de headset voor mij eigenlijk net te groot is. Gelukkig kijk je zelden naar beneden tijdens het gamen. Voor een prijs van honderdveertig euro heb je in ieder geval een headset in huis die goede kwaliteit levert. Het grootste pluspunt is dat de headset eenvoudig aangesloten kan worden op de pc, Nintendo Switch, Xbox en PlayStation. Na het uitproberen van de Turtle Beach Stealth 600 Gen2 MAX heb ik ingezien hoe handig het is om een headset te hebben die overal op aan te sluiten is. Heb je dus meerdere consoles dan is de headset zeker aan te raden.

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?