Top 10: Disney Plus series

Het is alweer bijna vier jaar geleden dat Disney Plus is opgericht. In die jaren zijn er de nodige series op het streamingsplatform verschenen, sommige tot groot succes en andere wat minder. Vandaag focus ik op de successen van Disney Plus en zet ik mijn top 10 favoriete series op Disney Plus op een rij. Dus zet je Mickey Mouse oren maar op en laten we snel beginnen!

10. She Hulk: Attorney at Law

We beginnen met de meest controversiële op de lijst, namelijk She Hulk: Attorney at Law. Deze serie lijkt uit twee kampen te bestaan: de groep die de show helemaal geweldig en hilarisch vindt, en de groep die het de meest verschrikkelijke Marvel show ooit vindt. She Hulk is namelijk niet je typisch actiegevulde Marvel Show, maar zit meer aan de comedy kant. Fans die klassieke Marvel willen zien, kunnen deze show misschien beter overslaan aangezien het zichzelf niet zo serieus neemt. Mensen die gewoon verstand op nul een comedy met Marvel-helden willen kijken, kunnen deze serie een kans geven.

Top Disney Plus

9. Star Wars Visions

Star Wars: Visions gaf verschillende anime studios de volledige vrijheid om een short te maken in het Star Wars-universum. Ze mochten zelfs van de canon afwijken als ze dat wilden. Dit zorgde voor een collectie aan unieke afleveringen in verschillende stijlen. Dit maakt Visions een prachtige serie om te zien voor Star Wars-fans, maar omdat de afleveringen allemaal door verschillende studio’s zijn gemaakt, zie je helaas kwaliteitsverschillen. Dit vooral op het gebied van dialoog en plot.

Top 10 Disney Plus Star Wars Visions

8. Obi Wan

Tien jaar na de afloop van Star Wars: Revenge of the Sith en de val van de Jedi, past Obi Wan Kenobi op de jonge Luke Skywalker, de zoon van zijn voormalige Padawan, die nu door het leven gaat als Darth Vader. Hij moet eigenlijk verborgen blijven, maar als hij hoort dat prinses Leia in gevaar is, besluit de Jedi zijn verleden onder ogen te komen en confronteert hij zijn voormalige leerling. Dit zorgt voor een weerzien tussen Obi Wan en Darth Vader. Hoewel Ewan McGregor het geweldig doet in zijn terugkeer als Obi Wan en er goede actiescènes in voorkomen, wordt deze serie net als een andere Star Wars-series op deze lijst geteisterd door fillers in het begin. De serie komt gelukkig later wat op gang, maar je moet wel even door de eerste afleveringen heen ploeteren.

Top 10 Disney Plus Star Wars Obi Wan

7. Monsters at Work

Wat is er van Monsters Inc. geworden na de afloop van de eerste film? Monsters at Work geeft hier antwoord op. Een mooie verrassing is dat John Goodman en Billy Crystal terugkeren in hun rollen als Sully en Mike, het jammere is dat ze meer achtergrond personages zijn geworden. De serie focust zich op Tylor Tuskmon die cum laude slaagt op Monsters Universty en niet kan wachten om zijn baan te beginnen als scarer bij Monsters Inc. Helaas door de transitie komt hij op de Monsters Inc. Facilities Team (MIFT). Met zijn unieke collega’s hoopt hij alsnog op de werkvloer met Mike en Sully te komen. De serie is vermakelijk, maar het lijkt meer op een jonger publiek gericht te zijn dan fans van de eerste film. Dus let daarop als je deze serie begint.

Top 10 Disney Plus Monsters at Work

6. Star Wars: The Bad Batch

Star Wars: The Bad Batch had grote schoenen te vullen als het vervolg op Star Wars: Clone Wars, de beste Star Wars animatieserie die twaalf jaar heeft gelopen met zeven seizoenen. The Bad Batch is een direct vervolg die de nasleep van The Clone Wars volgt met de Clone Force 99, ook wel bekend als The Bad Batch. Hoewel de serie niet zo goed is als zijn voorganger, vanwege de filler afleveringen die in het eerste seizoen zitten, heeft The Bad Batch de potentie om een hele goede Star Wars-serie te worden en raad ik hem zeker aan om uit te proberen op Disney Plus.

Top 10 Disney Plus Star Wars The Bad Batch

5. Dug Days

SQUIRREL! Iedereen werd verliefd op Dug in de film Up, die ik de beste Pixar-film allertijden vind en tot mijn favoriete films behoort. Ik was dan ook blij verrast toen er aangekondigd werd dat er een mini-serie van Up op Disney Plus uitkwam. De serie volgt de avonturen van Dug in zijn nieuwe leven als Carls hond. Deze serie is pure feelgood en een ideale serie om even een glimlach op je gezicht te toveren. Het enige minpunt dat ik kan bedenken, is dat de afleveringen kort zijn en er niet zoveel van waren. Toch is het geweldig om te zien hoe het de personages vergaat na de afloop van de film en om te zien hoe gelukkig Carl en Dug met elkaar zijn, ondanks dat Dug de nodige capriolen uithaalt natuurlijk.

Top 10 Disney Plus Dug Days

4. Andor

Deze Star Wars serie is een prequel van een prequel. Het volgt namelijk het verhaal van Cassian Andor de Rebel Alliance leider uit de film Rogue One. De serie speelt zich vijf jaar voor de start van de film af. Deze film toont hoe de rebellie tegen de Galactic Empire zich begint te vormen en hoe Cassian daarbij is gekomen. Diego Luna keert hiervoor terug in zijn rol als Andor en samen met met zijn medesterren zetten ze een verhaal neer dat zelfs beter ontvangen wordt dan de film. Fans zeggen dat deze serie de Star Wars-magie en actie terugbrengt zoals in de originele trilogie. Dus mocht je nieuwsgierig zijn, vind het voor jezelf uit en kijk Andor op Disney Plus!

Top 10 Disney Plus Star Wars Andor

3. Loki

Eerlijk is eerlijk, iedereen houdt van Loki. Het was daarom geen verrassing dat deze Marvel antiheld een eigen serie kreeg op Disney Plus en het is nog een verdomd goede serie ook. De show volgt Loki, nadat hij de Tesseract heeft gestolen in Avengers Endgame (2019). Dit zorgt er alleen voor dat er een alternatieve Loki gevormd wordt die eigenlijk niet kan bestaan. Als hij voor de Time Variance Authority (TVA) moet verschijnen geven ze de alternatieve Loki twee keuzes, verwijderd worden of voor hen komen werken. Zijn keuze stort hem in een tijdreizende thriller om een groot kwaad te stoppen. Een echte must watch!

Top 10 Disney Plus Loki

2. WandaVision

WandaVision is een Marvel-serie die niemand aan zag komen. De serie is namelijk geen met actie gevulde serie, maar een sitcom. De serie begint als een soort satire die sitcom clichés door de jaren heen op de hak neemt. De serie heeft Wanda (ook bekend als The Scarlet Witch) en Vision in de hoofdrol over hoe ze hun superkrachten verborgen moeten houden voor de bewoners van het kleine dorpje Westview. Toch blijkt er naarmate de serie vordert meer aan de hand te zijn dan het in eerste instantie lijkt en komen er verschillende geheimen aan het licht.

Top Disney Plus WandaVision

1. The Mandalorian

Mijn nummer één kan eigenlijk maar één serie zijn en dat is The Mandalorian. Hoewel The Mandalorian traag begint, is The Mandalorian uitgegroeid tot de meest populaire Disney Plus-serie op de dienst. In the Mandalorian volgen we de avonturen van Din Djarin, die een kleine Yoda alien genaamd Grogu ontmoet en naar huis moet brengen. De relatie die tussen de twee ontstaat gedurende de serie en de klassieke Star Wars actie, maakt dit voor mij de ideale Disney Plus-serie. Dus mocht je het nog niet gedaan hebben, ga dan nu The Mandalorian kijken op Disney Plus!

Top 10 Disney Plus Star Wars The Mandalorian

Dit waren mijn top series op Disney Plus, maar wat zijn die van jou? Laat het mij vooral weten in de reacties.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?