Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Voorspelling: Grand Theft Auto V

Geplaatst: 7 januari 2012 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

We zijn inmiddels aanbeland in de eerste maand van 2012, dus kunnen we nu zonder twijfel concluderen dat het gamejaar 2011 één van de mooiste ooit was. Oké, er waren misschien niet zoveel nieuwe IP's als we gehoopt hadden (van al die tweetjes en drietjes achter de titels werd je soms even niet goed), maar de games die we konden spelen waren het meer dan waard. Wat zou het toch mooi zijn als 2012 dezelfde kwaliteit bracht als vorig jaar, maar dan met allemaal nieuwe IP's? In de toppers hieronder kom je dan ook vooral nieuwe en originele ideeën tegen. Alhoewel...

Grand Theft Auto V

Een game als Grand Theft Auto V hoort hoe dan ook bij mijn toppers van dit jaar, ondanks dat het natuurlijk geen nieuwe IP is. Alhoewel daar ook nog over te twisten valt, aangezien elke nieuwe GTA naast een geweldige basis altijd enorm veel vernieuwing en originaliteit met zich meebrengt. In dat opzicht zou je bijna over een nieuwe IP kunnen spreken, maar de 'V' gooit in dit geval teveel roet in het eten. Maar door die grote vernieuwingen bij elk deel ben ik wederom - en waarschijnlijk net als veel andere gamers - enorm benieuwd naar dit nieuwe deel.

Dishonored

We hebben vorig jaar nog niet veel van Dishonored gezien, maar datgene waar we wel onze ogen op hebben kunnen laten schijnen is veelbelovend. Qua stijl doet Dishonored een beetje denken aan BioShock, en dan vooral aan het ook in dit jaar te verschijnen deel Infinite. Misschien is het juist wel het mysterieuze dat om deze game heen hangt wat mij nieuwsgierig maakt, want anders kan ik het ook niet verwoorden. Het is in ieder geval een nieuwe IP, en alleen al daarom het volgen waard.

The Secret World

Op de gamescom van afgelopen jaar maakten we met deze trailer voor het eerst kennis met de nieuwe MMO The Secret World. In deze game kies je voor één van de drie zijden, namelijk de Illuminati, Dragon of Templars. Door de enorme verwachtingen die de trailer bij mij opwekte was ik misschien een beetje teleurgesteld door de beelden die ik een dag later te zien kreeg tijdens een behind-closed-doors-sessie, maar desalniettemin waren er ook genoeg features die mij positief stemden. Of een MMO als The Secret World de concurrentie met de grote toppers aan kan gaan is nog de vraag, maar potentie heeft het zeker.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Grand Theft Auto V

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

17 september 2013

Ontwikkelaar

Rockstar North

Gameliner Awards

Beste game van 2013

Lees meer