Voorspelling: Mario Kart 8

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De maanden december en januari zijn de maanden van de terug- en de vooruitblikken. Ruud vroeg mij een vooruitblik te tikken voor 2014. In mijn vooruitblik op 2013 heb ik drie games gezet die uiteindelijk ook in mijn top 10 zijn terechtgekomen van beste games van 2013. Ik vond drie games uitkiezen voor 2014 een moeilijke klus, aangezien veel games nu op de next-gen consoles uitkomen en de nieuwe consoles (mede dankzij de games die er voor uitkomen) voor mij momenteel nog steeds geen must zijn.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

We kunnen op 21 februari aan de slag met Donkey Kong Country: Tropical Freeze voor de Wii U. Wie me kent, weet dat ik een groot fan ben van de serie. Ik zal dus speciaal voor deze game een Wii U-console aanschaffen, want ik moet deze game namelijk spelen. De game wordt net als Donkey Kong Country Returns door Retro Studios ontwikkeld en dit deel op de Nintendo Wii was ook zeker geen slechte game. In dit avontuur speel je niet met één, niet met twee, maar met vier speelbare personages. Aan Donkey, Dixie, Diddy en Cranky de eer om het eiland te verdedigen tegen de ijskoude indringers.

Mario Kart 8

Een andere game die ik in mijn vizier heb voor 2014 is Mario Kart 8. Ik heb de game even mogen bètasten op de gamescom bij Nintendo en ik vond het een leuke game waar ik meer van wil proeven. Ik ben ergens wel even aan games toe zoals Mario Kart. Een game waar je lekker in kunt wegdromen en waar je niet al te veel bij hoeft na te denken. De game is ook erg leuk voor samen met wat vrienden op de bank. Daarnaast ziet Mario Kart 8 er onwijs goed uit in HD.

Oddworld New 'n' Tasty!

Je had van mij misschien een andere game verwacht in de vooruitblik, maar deze game mocht gewoon niet ontbreken. De game waar ik erg naar uitkijk is Oddworld: Abe's Oddysee - New 'n' Tasty!, de remake van het origineel uit 1997. Ik heb de games groen en grijs gespeeld op de PlayStation en ik smul alleen al bij het idee dat ik straks de game opnieuw kan beleven in HD. Normaal ben ik er niet zo van, maar laat deze maar komen en een beetje rap zelfs.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mario Kart 8

Series

Mario Kart

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Wii U

Releasedatum

30 mei 2014

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

Beste game van 2014

Lees meer