Voorspelling: SimCity

Het jaar 2012 was nog rijker aan games dan 2011. De kwaliteit is naar een veel hoger niveau getild en die lijn zal zeker in 2013 worden doorgezet. Zoals het er nu naar uitziet komen de eerste games in maart, april en mei dit jaar. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we dit jaar de nieuwe Xbox 720 en PlayStation 4 krijgen. Die laatste zou dan ook dit najaar nog moeten uitkomen. Dat is dan waarschijnlijk ook de reden dat de meeste games dit voorjaar zullen uitkomen, zodat de nieuwe console alle ruimte krijgen aan het eind van dit jaar.

SimCity

Eén van de games waar ik ontzettend naar uitkijk in 2013 is Grand Theft Auto V. Ik zal vast ook niet de enige zijn in onze redactie en daarbuiten die naar deze game uitkijkt. De game moet deze lente uitkomen en zal groter zijn dan al zijn voorgangers als we uitgever Rockstar Games mogen geloven. In dit deel kun je niet met één, niet met twee, maar met liefst drie hoofdpersonages spelen. Je kunt vrij schakelen tussen de personages, terwijl de andere twee dan gewoon doorgaan met hun dagelijkse bezigheden. Als je weer teruggaat naar de andere twee zullen deze zich op een andere locatie bevinden dan waar je ze voor het laatst hebt verlaten.

onbekend

Tomb Raider/balk]

Tomb Raider stond vorig jaar al in mijn vooruitblik, maar toen wisten we natuurlijk nog niet dat de game uitgesteld zou worden naar 2013. De game is al een tijd in ontwikkeling bij Crystal Dynamics die sinds Tomb Raider Legend verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van game. Zoals jullie wellicht in de eerste trailer hebben gezien gaat het op zee mis, kapseist het schip waar Lara Croft op zit, komt ze op een vreemd eiland terecht en moet ze zien te overleven. Ik kijk ontzettend uit naar deze game.

onbekend

[kopje]SimCity

Hoe vet is het om je eigen stad te maken en deze dan te besturen? Dat kan in maart van dit jaar, want dan komt Electronic Arts, na tien jaar gewacht te moeten hebben, met een nieuwe SimCity op de proppen. De game gaat voor het eerst in zijn geschiedenis een multiplayer bevatten. Ik kijk erg uit naar deze game, omdat dit wel de games zijn die ik het liefst speel.

onbekend

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?