11 bit studios doneert flinke som aan Oekraïne

-

Het door oorlog geteisterde Oekraïne krijgt steun van de Poolse ontwikkelaar 11 bit studios. Zij doneren een flinke geldsom, afkomstig van de inkomsten die de horrorgame INDIKA heeft weten op te brengen.

11 bit studios had al eerder aangegeven een deel van de inkomstenstroom die het verdiende met INDIKA te doneren aan Oekraïne. Na de walgelijk aanval op het kinderziekenhuis in Kyiv vond de gamemaker het de perfecte tijd om het land en diens inwoners te ondersteunen en een extra hart onder de riem te steken. Het gaat om een bedrag van 50,000 dollar en dit geld wordt gebruikt om de zieke kinderen van het Ohmatdyt Children's Hospital te helpen. INDIKA is ontwikkeld door een Russische ontwikkelaar, genaamd Odd Meter. Zij hebben zich uitgesproken tegen de invasie van Oekraïne en hun thuisland ook daarvoor veroordeeld. Als buurland van Oekraïne heeft Polen een betrokken rol gespeeld tijdens het conflict. 11 bit studios hoopt dat spelers en ontwikkelaars samen zo veel mogelijk kunnen doen om de pijn te verlichten.

Mocht je zelf een verschil willen maken, check dan de bronvermelding.

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot INDIKA

Ontwikkelaar:

Odd Meter

Uitgever:

11 bit studios

Release:

2 mei 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord