ARK: Survival Ascended uitgesteld naar oktober

Geplaatst:

De next-gen Unreal Engine 5-versie van ARK: Survival Evolved - genaamd ARK: Survival Ascended - gaat niet meer in augustus verschijnen. Dit maakte ontwikkelaar Studio Wildcard bekend in een blogpost.

De ontwikkelaar heeft wat moeite met Unreal Engine 5.2. De fonkelnieuwe engine biedt natuurlijk enorm veel opties, maar veel studio's moeten nog even oefenen met de nieuwe software. Om ervoor te zorgen dat ARK: Survival Ascended een 'cross-platform-moddable game-ecosysteem is op zowel consoles als pc' heeft Wildcard nog wat extra tijd nodig. De uitbreidingen die op de planning stonden zijn hun releasewindows ook niet meer zeker. Er wordt wat geschoven met de deadlines en de twee uitbreidingen - die we kennen als The Island en Scorched Earth - worden nu apart uitgegeven in plaats van tegelijkertijd. Aangezien er wat minder content aanwezig is op lancering, heeft Studio Wildcard ervoor gekozen om de prijs van ARK: Survival Ascended met vijf dollar te verlagen. Het officiële netwerk van ARK: Survival Evolved wordt nu op 30 september platgegooid, vanwege het uitstel.

De ARK: Survival Evolved Unreal Engine 5-versie maakt heel wat los. Al eerder dit jaar werd ARK: Survival Evolved overspoeld met negatieve reviews, omdat Studio Wildcard de fans teleur had gesteld middels hun handelswijze m.b.t. de ARK 2 bundels.

ARK Survival Ascended uitgesteld oktober1

ARK: Survival Ascended verschijnt in oktober voor de pc, Xbox Series X|S en PlayStation 5. De Early Access-periode duurt tot ongeveer het einde van 2024.

Bron: Studio Wildcard
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot ARK: Survival Evolved

Series

-

Uitgever

Studio Wildcard

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Xbox Series

Releasedatum

29 augustus 2017

Ontwikkelaar

Studio Wildcard

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord