ARK: Survival Evolved Unreal Engine 5-versie in de maak

Geplaatst: 1 april 2023 15:30
-

ARK: Survival Evolved gaat verhuizen naar Unreal Engine 5. ARK: Survival Ascended is de naam van de aankomende remaster.

ARK: Survival Ascended bevat The Island, Survival of the Fittest en alle non-canon DLC maps. Daarnaast worden er twee expansiepasses uitgegeven. De Explorer’s Pass bedraagt Scorched Earth, Aberration (Q4 2023) en Extinction (Q1 2024), terwijl de Genesis Pass inhoudelijk wordt ingevuld door Genesis Part 1 (Q1 2024) en Genesis Part 2 (Q2 2024). De game aankopen is sowieso een frappant verhaal. Mocht je willen spelen op de Xbox Series X|S of de pc, dan moet je de ARK Respawned Bundle aanschaffen. Deze kost je ongeveer 50 euro en dan krijg je ARK: Survival Ascended en het vervolg ARK 2. Deze deal geldt één jaar en daarna zijn de games pas los te verkrijgen. PlayStation 5-spelers kunnen de upgrade wel los kopen voor 40 euro.

Dankzij Unreal Engine 5 kan ARK: Survival Ascended flink wat nieuwe features voorschotelen aan de spelers. Spelers kunnen ongeacht hun geprefereerde platform met elkaar spelen via cross-platform multiplayer. Daarnaast komt cross-modding naar de game, zodat spelers gebruik kunnen maken van alle mods die ze maar willen. Unreal Engine 5 zorgt ook voor de nodige visuele upgrades. Je kunt dus een mooiere game verwachten. Verder worden er enorm veel QoL-updates doorgevoerd. Alle details zijn te lezen via de link in de bronvermelding. De officiele servers van ARK: Survival Evolved worden stopgezet, wanneer ARK: Survival Ascended komt te verschijnen.

ARK Survival Evolved Unreal Engine 5

ARK: Survival Ascended is beschikbaar in augustus voor de pc, Xbox Series X|S en PlayStation 5.

Bron: Studio Wildcard
Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot ARK: Survival Evolved

Ontwikkelaar:

Studio Wildcard

Uitgever:

Studio Wildcard

Release:

29 augustus 2017

-

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord