Arkane erkent: Deathloop is een Dishonored-game

-

Mocht je in Deathloop zijn gedoken en denken "Goh, wat voelt dit allemaal toch vertrouwd aan", dan is dat niet zo vreemd. Arkane - de ontwikkelaar achter de succesvolle shooter - heeft namelijk bekend dat Deathloop zich afspeelt in het Dishonored-universum. En als je er even bij nadenkt is dat best logisch.

Ik bedoel, de vaardigheden, de trinkets, de gehele aankleding van Updaam... Dishonored sijpelt gewoon uit de poriën van Bethesda's recente kaskraker. Afijn, het bleef al die tijd bij speculeren. Maar dat hoeft dus ook niet meer. Niet nu Bethesda het wereldkundig heeft gemaakt via socials en de Xbox Podcast.

Volgens Dinga Bakaba, Deathloops creative director, zijn er overigens best veel subtiele hints te vinden die de link bevestigen. Eentje daarvan is te zien wanneer je rondslentert met je Heritage Gun uitgerust. Het vergt een beetje oplettendheid en vooral de kunst van het niets doen, maar het logo van Dishonoreds Dunwall Tower valt te spotten in één van de idle animaties. Of je gaat gewoon in je inventaris kijken, Dan zie je het ook.

Heritage Gun Deathloop

Mocht je Deathloop nog niet gespeeld hebben en benieuwd zijn of het wat voor jou is? Heb jij effe mazzel. Deathloop zit nu namelijk inbegrepen bij Xbox Game Pass en PlayStation Plus. Je moet dan wel over een PlayStation 5 of Xbox Series console beschikken.

Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Deathloop

Ontwikkelaar:

Arkane Studios

Uitgever:

Bethesda Softworks

Release:

14 september 2021

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord