Assassin's Creed Valhalla

  • Ontwikkelaar Ubisoft
  • Eerste releasedatum 10 november 2020
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Google Stadia , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , Avonturen , RPG
  • Gameliner score

Assassins’s Creed Valhalla zorgt voor Ubisoft’s sterkste kwartaal

Ubisoft CEO Yves Guillemot noemt het vorige financiële kwartaal het sterkste kwartaal in de geschiedenis van Ubisoft. Ubisoft heeft in de laatste drie maanden van 2020 meer dan een miljard dollar verdient met de grootste bijdrage vanuit Assassin’s Creed Valhalla.

In hetzelfde kwartaal het jaar ervoor verdiende Ubisoft nog 551 miljoen dollar en afgelopen kwartaal zorgde voor meer dan een verdubbeling met 1,212 miljard dollar. De titel die het meest heeft bijgedragen aan dit record is Assassin’s Creed Valhalla. Valhalla heeft ook zelf een record verbroken, want het is de grootste lancering in de Assassin’s Creed-reeks met de meeste inkomsten. Het is niet de game met de meest verkochte kopieën, want dat record staat nog steeds op de naam van Assassin’s Creed 3. Ook andere games in het kwartaal deden het goed volgens de uitgever. Watch Dogs Legion heeft het beter gedaan dat zijn voorganger Watch Dogs 2. Tevens was Just Dance 2021 de bestverkochte Just Dance game van de afgelopen zes jaar. De uitgever vertelde ook dat ze de grootste uitgever van 2020 waren met het aantal verkochte games op alle platformen en dat ze de grootste third party uitgever zijn op de Switch.

onbekend

Assassin’s Creed Valhalla is speelbaar op pc, PlayStation 4, PlayStation 5 en Xbox Series X.

Over auteur Kyllian Franken

Kyllian Franken Naast het schrijven voor Gameliner neemt onze Kyllian regelmatig de controller ter hand om zich in een tof avontuur te storten. Of het nu gaat om een sciencefiction game als Mass Effect of een thriller als BioShock, Kyllian speelt wat Kylli-kan. Ook voor een goede indie game draait hij zijn hand niet om. Sterker nog, stiekem heeft hij er een zwak voor. Kijk dus niet raar op als je hem betrapt op een speelsessie met Sable of Road 96.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?