Betaal extra voor voice over elfentaal in LotR: Gollum

Geplaatst:

Wil je graag de meest unieke ervaring in The Lord of the Rings: Gollum? Dat kan! Er is namelijk een speciale taal toegevoegd aan de game, maar dan moet je wel betalen.

Het gebeurt nog weleens dat er fantasietalen worden bedacht voor films, series of video games. Hiermee creëren de makers een uniekere ervaring. Star Wars is daar een mooi voorbeeld van, maar ook The Lord of the Rings. Ontwikkelaar Daedelic heeft ervoor gekozen zo'n fantasietaal in The Lord of the Rings: Gollum te implementeren, want dat is gewoon vet. Er is alleen wel een probleem. Als je de ervaring wil krijgen zoals deze oorspronkelijk is bedoeld, dan moet je daar voor dokken. De stemacteurs die de elfentaal hebben moeten leren hebben namelijk extra moeten studeren en hebben meer tijd geïnvesteerd om deze teksten in te spreken, zo redeneert de ontwikkelaar.

Als je voor de elfentaal geen knaken neer wil leggen kun je de game overigens wel gewoon spelen, alleen zijn veel gesprekken in de elfentaal voor jou niet beschikbaar. Hier en daar zal er wel een woordje elfs gewisseld worden, maar daar blijft het dan bij. Mocht je de speciale Precious Edition aanschaffen, dan heb je jezelf wel verzekerd van de elfentaal. Maar goed, daar heb je indirect dan dus ook voor betaald.

Lord of the Rings Gollum2

De release van The Lord of the Rings: Gollum staat gepland op 25 mei voor pc, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch.

Wat vind jij van het feit dat je moet betalen om een bepaalde taal in een game te kunnen horen? Heb je het er voor over of vind je het eigenlijk niet kunnen?

Bron: Eurogamer
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Lord of the Rings: Gollum

Uitgever

Nacon

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

25 mei 2023

Ontwikkelaar

Daedalic Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord