Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

The Lord of the Rings: Gollum

  • Ontwikkelaar Daedalic Entertainment
  • Eerste releasedatum 25 mei 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , Avonturen , Stealth
  • Gameliner score

Daedalic zegt sorry voor het belabberde Gollum

The Lord of the Rings: Gollum is verre van precious en ook ontwikkelaar Daedalic kan dat niet echt ontkennen. Met één van de allerslechtste scores van 36 op Metacritic in 2023 kunnen we niet echt spreken over een game die door een ringetje te halen valt, iets waar ik in mijn Lord of the Rings: Gollum preview al voor waarschuwde. Maar goed, vooral niet luisteren hè, Daedalic! Nu mag je weer door het stof, iets wat men dus ook doet.

Op Twitter valt namelijk te lezen dat Daedalic het ten zeerste betreurt dat Gollum niet aan de gecreëerde verwachtingen voldoet. Dat Smeagol in de game nog afgrijselijker oogt dan in de films, dat heeft gewoon valide redenen, maar de belabberde performance valt toch echt de studio aan te rekenen. Patches zijn daarom onderweg, al durft men er nog geen datums op los te laten.

Succes daarmee, Daedalic. Aan de ene kant hoop ik dat je erin slaagt om van Lord of the Rings: Gollum nog iets speelbaars te maken, maar aan de andere kant ben ik er bang voor dat de problemen vrij diepgeworteld zijn. Performance valt nog te tweaken, maar wanneer spelers en critici massaal vallen over je ongeïnspireerde opzet, dan moet je met meer dan wat patches komen. Dat je dan ook nog eens extra centen vraagt voor de taal der Elven helpt ook niet echt mee in de publieke opinievorming.

Mocht je hoogstpersoonlijk willen ervaren hoe ruk Gollum wel of niet is, dan is dat vanaf heden mogelijk op pc, PlayStation en Xbox. Of kijk gewoon op Youtube, waar The Lord of the Rings: Gollum in zijn totaliteit is gelekt.

Over auteur Patrick Meurs

Patrick Meurs Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?