Call of Duty-campaigns worden open-wereld

Geplaatst:

Volgens Insider Gaming heeft de Call of Duty van dit jaar - oftewel de Black Ops-game gedurende de Golfoorlog - een campaign met diverse open-wereld elementen.

Het komt wellicht als een verrassing, want in de zeer bekritiseerde singleplayer-modus van Call of Duty: Modern Warfare 3 waren spelers niet te spreken over de combat-scenario's met open ruimte invullingen. Wellicht dat ontwikkelaar Raven Software er beter mee omgaat - zij bouwen de campaign namelijk vanaf de grond op, in plaats van het hergebruiken van assets. Insider Gaming beschrijft de open-wereld elementen als iets wat je in een Far Cry-game zou zien: samen met je squad baan je je een weg door de grote map om zo bij het volgende doelwit te arriveren. Spelers kunnen straks voertuigen gebruiken om snelle passen te maken en er zou tevens een fast-travel systeem aanwezig moeten zijn. Voor de fans van de klassieke Call of Duty-ervaring zijn er ook nog lineaire missies aanwezig. Of deze design-filosofie wordt doorgevoerd in de multiplayer en zombies-modus - waar Treyarch verantwoordelijk voor is - is op dit moment nog onbekend.

Hopelijk gaat de nieuwe set-up van de campaign een beetje bevallen, want ook na de Call of Duty-game in 2024 wordt er verwacht dat deze open-wereld structuur de nieuwe standaard gaat vormen voor de singleplayer-ervaringen van de populaire first-person shooter franchise.

Call of Duty Black Ops 2024 open wereld

De volgende Call of Duty-game staat volgens de geruchten op de planning voor oktober.

Bron: Insider Gaming
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Call of Duty (2024)

Series

Call of Duty

Uitgever

Activision Blizzard

Reviewscore

-

Platforms

-

Releasewindow

2024

Ontwikkelaar

Treyarch

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord