Character creation Dune: Awakening getoond

Geplaatst: 21 juni 2024 17:33
-

Er zijn nieuwe beelden verschenen van de character creation in de aankomende MMO Dune: Awakening. Dit gebeurde tijdens de tweede aflevering van de Dune Awakening Direct.

Dune: Awakening werd onthuld tijdens de 2022 editie van gamescom. Een releasedatum is helaas nog niet bekend, maar in de afgelopen jaren zijn er al wat details onthuld. Zo werd er tijdens de eerste Dune Awakening Direct aangekondigd dat de game een Survival MMO is en hoe verder je komt in de game, hoe meer invloed je krijgt op de wereld. In de laatste aflevering werd de uitgebreide character creation uit Dune Awakening getoond. Naast de vele cosmetische opties kan je ook het hele achtergrondverhaal van je personage samenstellen, bijvoorbeeld over de planeet waar je vandaan komt en de specialisatie van je mentor. Je mentor kan een Mentat, Swordmaster of Bene Gesserit zijn en op basis van je keuze worden je stats waarmee je begint in de game bepaald.

Het verhaal van Dune Awakening speelt zich af in een alternatieve tijdlijn waar Jessica Atreides een dochter heeft gekregen in plaats van een zoon, waardoor Paul Atreides niet bestaat. Door de afwezigheid van de keizer is er een groot machtsvacuüm waar de spelers over gaan strijden in Dunes Awakening. Arrakis is daardoor in een grote oorlog verwikkeld en kunnen spelers daarin verschillende acties ondernemen om zo meer macht te vergaren.

Creative Director Joel Bylos gaat wat meer in op de gameplay van Dune: Awakening. Zo vertelde hij over de Overland Map waar spelers op spelen in de game. Deze map verbindt verschillende, grote sandbox-werelden. Dit maakt het mogelijk om veel spelers tegelijkertijd op dezelfde server te laten spelen. Bylos geeft ook aan dat dit mogelijkheden biedt voor Funcom om in de toekomst nog meer nieuwe werelden toe te voegen voor spelers om in te duiken.

Wanneer Dune: Awakening uitkomt is nog niet bekend. De game moet uitkomen op de PlayStation 5, Xbox Series X en Xbox Series S, Xbox One en pc.

Bron: Funcom

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Dune: Awakening

Ontwikkelaar:

Funcom

Uitgever:

Funcom

Release:

2023

-

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord