Concord wordt offline gehaald, spelers krijgen geld terug

-

Dat Concord worstelt met tegenvallende verkoopcijfers, dat was duidelijk, maar PlayStation onderneemt stellig actie: de first-person shooter wordt offline gehaald en spelers krijgen hun geld terug.

Op 23 augustus zag Concord het levenslicht en nog geen twee weken later heeft PlayStation er geen vertrouwen meer in. Ryan Ellis - de game director van ontwikkelaar Firewalk Studios - geeft in een blogpost uitleg over de situatie. Hij bedankt de spelers voor de feedback en geeft aan dat ze niet tevreden zijn met de lancering van de game. Daarom besluiten ze om vanaf 6 september Concord offline te halen. Het plan daarna is nog onbekend. Firewalk Studios gaat kijken naar de diverse mogelijkheden die ze hebben om Concord een tweede leven te geven - mochten ze die kans nog krijgen van Sony. Terwijl het toekomstige pad wordt uitgestippeld, krijgen spelers de optie om hun geld terug te krijgen. Dit geldt voor alle platformen, dus ook Steam en Epic Games Store.

Check hier onze review van Concord, waarin we eigenlijk al een beetje vreesden voor deze uitkomst.

Concord is vanaf 6 september niet meer speelbaar en verliest alle online functionaliteiten.

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Concord

Ontwikkelaar:

Firewalk

Uitgever:

Sony Interactive Entertainment

Release:

23 augustus 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS5
Reacties
Avatar DelaanZ
DelaanZ

3 september 2024 om 22:11

Tja, dit is enorm pijnlijk. Ik heb het zwaar te doen met de developers die hier jarenlang naartoe hebben gewerkt, om vervolgens in een realiteit te leven waarin hun werk na zes dagen op z'n Thanos *poef*, wordt weggeknipt.

Avatar RudeRudeson
RudeRudeson

4 september 2024 om 10:20

@DelaanZ Komt vast nog terug al F2P game

Avatar KorstjeDeClown
KorstjeDeClown

4 september 2024 om 19:25

(bijgewerkt)

@DelaanZ is inderdaad erg zuur voor de hardwerkende ontwikkelaars, behalve voor die ene dev die grandioos lomp op socials de schuld voor Concord's falen neerlegde bij de kritische 'talentless freaks' die nog nooit in hun leven een game hebben ontwikkeld. Die mag van mij door de kak zakken.

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord