Cronos: The New Dawn is het nieuwe project van Bloober Team

-

Bloober Team - bekend van o.a. de succesvolle Silent Hill 2 remake - onthult haar volgende project. We krijgen flinke Dead Space-vibes van Cronos: The New Dawn!

Ja, wat een potje schaken niet teweeg kan brengen. We zien in de cinematische trailer een wedstrijdje schaken tussen een oma en onze protagonist in zijn pantser. Het is duidelijk een metafoor voor de gameplay van Cronos: The New Dawn; je neemt het namelijk op tegen overweldigende vijanden en elke zet die je maakt is van levensbelang. Bloober Team geeft aan een wereld te hebben gecreëerd dat je het beste kan beschrijven als een mix tussen Oost-Europees brutalisme en retro-futuristische technologie. Dit sci-fi verhaal kent allerlei haken en ogen. Je bent een dienaar van het mysterieuze Collectief. Je doet een poging om de wereld te redden en dit doe je door de woestenij van de toekomst af te speuren op zoek naar specifieke tijdsverschuivingen die je terugbrengen naar het Polen van de jaren 80. Je moet trouwens wel lugubere dingen doen voor het grotere goed. Het is aan jou om belangrijke mensen uit het verleden die zijn omgekomen in de aankomende apocalyps op te sporen. Met behulp van de almachtige Oogster kun je hun Essenties onttrekken en ze met je meenemen naar de toekomst. Dit klinkt als moord, maar goed. Het laatste deel van de trailer geeft ons ook een eerste blik over de gameplay.

Cronos: The New Dawn is beschikbaar ergens in 2025 voor de pc, Xbox Series X|S en PlayStation 5.

Bron: Xbox Partner Preview
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Cronos: The New Dawn

Ontwikkelaar:

Bloober Team

Uitgever:

Bloober Team

Release:

2025

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord