CrossfireX

  • Ontwikkelaar Remedy
  • Eerste releasedatum 10 februari 2022
  • Platformen Xbox One , Xbox Series
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score -

CrossfireX servers sluiten in mei

Live-Service games hebben het lastig de laatste tijd. Deze week werd al bekendgemaakt dat Knockout City later dit jaar stopt en nu is ook CrossfireX van Remedy de pineut. De servers van de game gaan op zwart in mei.

Op hun eigen site heeft Remedy laten weten dat CrossfireX niet langer wordt ondersteund en dat de servers in mei worden gesloten. Heel verrassend is het niet, want in 2022 reageerde CrossfireX-topman al op de vele problemen. Naast alle technologische problemen waren er ook problemen rondom de balancering en was de gameplay niet innoverend. Hoewel het ontwikkelingsteam hard heeft gewerkt is het nu over en uit voor CrossfireX.

Als je de game in bezit hebt dan kun je zonder problemen tot het einde spelen, maar moet je geen nieuwe content meer verwachten. Mocht je de game in de afgelopen twee weken hebben gekocht dan kom je in aanmerking voor een terugbetaling. Van vandaag is het niet meer mogelijk om de game via de Xbox store aan te schaffen.

Op 18 mei sluiten de servers van CrossfireX tot dan kun je de game nog spelen via de Xbox-consoles.

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?