CS:GO wordt gebruikt als communicatiemiddel in oorlog

Geplaatst:

Voor Russen is het moeilijk om los te komen uit het propagandaweb van het land, maar mensen worden daardoor inventief. Zo wordt Counter-Strike: Global Offensive gebruikt als communicatiemiddel.

In tijden van oorlog sneuvelt de waarheid als eerste, zeggen ze weleens. Inwoners van een land dat oorlog voert krijgen veelal eenzijdige berichtgeving. Dat is iets wat we ook zien in Rusland, die er alles aan doen om voor het eigen volk de oorlog in Oekraïne te vergoelijken. Daarom is het belangrijk dat Russen geen tot weinig toegang hebben tot buitenlandse media. Toch zijn er vrijwel altijd manieren te vinden om de mensen die dat echt willen toch nog te bereiken. Zo heeft de Finse krant Helsingin Sanomat de kans gevat om Counter-Strike: Global Offensive te gebruiken in hun communicatie richting de Russen. Niet geheel toevallig hebben zij vandaag, op de dag van de persvrijheid een geheime kamer aangemaakt in de game waar zij objectieve informatie aan Russen kunnen verschaffen.

CounterStrike Global Offensive

Bron: GamesRadar
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Counter-Strike: Global Offensive

Series

-

Uitgever

Valve

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

21 augustus 2012

Ontwikkelaar

Valve Software

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord