eSports: Nederlanders winnen IESF Female World Esports Championship

Geplaatst:
Aangepast: 2 september 2023 21:31

Het Nederlandse Counter-Strike: Global Offensive damesteam zegevierde gisteravond tijdens de spannende finale van het IESF Female World Esports Championship in Roemenië.

Het Nederlandse team maakte indruk in de groepsfase door overwinningen te behalen op sterke tegenstanders zoals Brazilië, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Hong Kong. Deze overwinningen leverde de Nederlandse dames uiteindelijk een finaleplek op, waar ze met een indrukwekkende score van 2-1 Argentinië versloegen. De overwinning leverde het Nederlandse team een magistrale prijs van 40.000 Amerikaanse dollar op. Omgerekend naar euro's komt dat neer op ruim 37.000 euro.

Na de triomf op het digitale slagveld, werden de kampioenen vereerd met een optreden van niemand minder dan Armin van Buuren. Van Buuren nodigde het zegevierende Nederlandse team uit om samen met hem het podium te delen, waarmee ze hun glansrijke overwinning vierden in stijl.

Bron: X

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Counter-Strike: Global Offensive

Series

-

Uitgever

Valve

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

21 augustus 2012

Ontwikkelaar

Valve Software

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord