Gerucht: Counter-Strike 2 komt eraan en snel ook!

Geplaatst:

"Oh Valve, waarom luisteren jullie nou nooit eens naar je fans? Smeken, op onze knietjes, dat doen we al jaren, maar jullie komen maar niet met de games die we willen zien (op Half-Life: Alyx na dan)". Ja, je zou bijna zeggen dat Valve geen reet om z'n fans geeft gezien het maar niet met Half-Life 3 over de brug komt, maar recente ontwikkelingen binnen de industrie doen bijna vermoeden dat niets minder waar is. Alles lijkt er namelijk op te wijzen dat Counter-Strike 2 zo goed als klaar staat om je voordeur in te beuken. Figuurlijk dan.

Counter-Strike, wie kent het niet? Je weet wel, die mega-populaire online shooter waarin iedereen zeer compulsief "RUSH B!" in je oren tettert. Juist, die game. De oorsprong van deze iconische shooter stamt alweer uit de tijd van de Stegosaurus en het wordt daarom potverdulleme tijd dat er eens wat vernieuwing in komt. Ik bedoel, Counter-Strike: Global Offensive (ook wel CS:GO) is inmiddels ook bijna elf jaar oud. Afijn, die vernieuwing lijkt dus aanstaande.

CounterStrike1

Hoe weten we dat of waarom wordt het gesuggereerd? Goede vraag zeg! Allereerst is er een bepaald iemand genaamd Richard Lewis, een echte Counter-Strike connaisseur in de journalistiek. Hij heeft dan weer via andere anonieme iemanden te horen gekregen dat een nieuwe CS-versie al een tijdje in de maak is en dat deze zeer waarschijnlijk onder de noemer Counter-Strike 2 gaat worden gedropt. Een beta zou zelfs in maart, hooguit 1 april, live moeten gaan.

Goed verhaal, Ries. Lekker kort ook. Maar een verhaal blijft maar een verhaal en daar hebben we niet al te veel aan. Bewijs willen we zien. Laat NVIDIA nou eens degene zijn die met iets interessants op de proppen komt. Want zeg zelf, wanneer de nieuwe NVIDIA drivers ineens support voor games als csgo2.exe en cs2.exe toont, dan snijden die berichten van meneer Lewis een stuk meer hout.

Nou, dan weten we ook meteen waarom Valve maar niets lijkt te doen aan lopende CS:GO issues. Volgens Lewis komt dat namelijk ook door CS2, welke tot in de puntjes wordt gladgestreken. Als alles klaar is zou de game net zo soepel moeten draaien als Valorant, wat vooral te danken is aan de benutte servers die op 128 tick draaien. Zo zo, doe maar duur hoor.

Bron: Richard Lewis
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Counter-Strike: Global Offensive

Series

-

Uitgever

Valve

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

21 augustus 2012

Ontwikkelaar

Valve Software

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord