Check hier alle The Game Awards 2023 content

de Blob 2

  • Ontwikkelaar THQ
  • Eerste releasedatum 25 februari 2011
  • Platformen Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo DS , Nintendo Wii , PlayStation 4 , Nintendo Switch
  • Genre Puzzel , Platform
  • Gameliner score

De Blob krijgt mogelijk vervolg

Uitgever THQ heeft naar buiten gebracht dat ze erg tevreden zijn over de verkoop van de Nintendo Wii titel De Blob. THQ was vooral tevreden over de verkoop in de Verenigde Staten. In de feestmaand december werden er alleen daar al 230.000 exemplaren van verkocht. Mede door de lage productiekosten lijkt de geboorte van een nieuwe franchise voor de toekomst dan ook zeer waarschijnlijk.

Het concept van De Blob is bedacht door Nederlandse studenten van de gamesopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Of zij ook met mogelijke vervolgen zich gaan bezighouden is niet bekend.

De Blob is een actie-puzzelspel waarin spelers een buitenaardse stad, Chroma, moeten redden van de I.N.K.T. Corporation. Dit bedrijf heeft de stad overgenomen en heeft alle kleur en al het plezier uit het dagelijks leven van de inwoners verwijderd. Spelers moeten als de Blob, een soort levende (en springende) verf klodder, de stad weer inkleuren. Door tegen gebouwen, belangrijke objecten en mensen aan te springen krijg ze weer kleur.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?