De Blob krijgt mogelijk vervolg

Geplaatst: 26 januari 2009 13:32
Aangepast: 20 mei 2018 12:27
-

Uitgever THQ heeft naar buiten gebracht dat ze erg tevreden zijn over de verkoop van de Nintendo Wii titel De Blob. THQ was vooral tevreden over de verkoop in de Verenigde Staten. In de feestmaand december werden er alleen daar al 230.000 exemplaren van verkocht. Mede door de lage productiekosten lijkt de geboorte van een nieuwe franchise voor de toekomst dan ook zeer waarschijnlijk.

Het concept van De Blob is bedacht door Nederlandse studenten van de gamesopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Of zij ook met mogelijke vervolgen zich gaan bezighouden is niet bekend.

De Blob is een actie-puzzelspel waarin spelers een buitenaardse stad, Chroma, moeten redden van de I.N.K.T. Corporation. Dit bedrijf heeft de stad overgenomen en heeft alle kleur en al het plezier uit het dagelijks leven van de inwoners verwijderd. Spelers moeten als de Blob, een soort levende (en springende) verf klodder, de stad weer inkleuren. Door tegen gebouwen, belangrijke objecten en mensen aan te springen krijg ze weer kleur.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot de Blob 2

Ontwikkelaar:

THQ

Uitgever:

THQ Nordic

Release:

25 februari 2011

Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS, Nintendo Wii, PlayStation 4, Nintendo Switch

Lees meer