Toki Tori

  • Eerste releasedatum 2 augustus 2012
  • Platformen PlayStation 3 , Nintendo 3DS
  • Gameliner score

Downloadnieuws: Toki Tori straks verkrijgbaar op WiiWare

De Nederlandse ontwikkelaar Two Tribes uit Harderwijk heeft aangekondigd bezig te zijn met een WiiWare-versie van Toki Tori. In 2001 kon de wereld genieten van dit puzzelspel in de nadagen van de Gameboy Color. De pers reageerde verrassend positief en daardoor oogde deze game hoge cijfers in de verschillende recensies.

Toki Tori is een puzzelgame waarbij de hoofdpersoon, het kippetje Toki Tori, eieren bij elkaar moet rapen die verdeeld zijn over verschillende werelden. Eieren verzamelen? Waarom dan? Zoals in meerdere games, zijn de broertjes en zusjes van de hoofdrolspeler ontvoerd en zal onze held alles doen om ze weer veilig terug te brengen naar het warme nest.

Toki Tori zal, uitgerust met verschillende items variërend van het bouwen van bruggen, het teleporteren naar een andere positie, het bevriezen van tegenstanders met een ijspistool, tot het kunnen opzuigen van vijandjes (met de snail-sucker), zich in totaal door een flink aantal levels moeten worstelen.

Wanneer deze hersenkraker in Nederland uitkomt is nog niet bekend. De gamers in de Verenigde Staten kunnen wel al vanaf 12 mei aan de slag met deze game. Two Tribes denkt daarom dat de Europese release niet lang op zich zal laten wachten, mits WiiWare ook snel in Europa wordt uitgerold.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?