Duisternis voor Gothic-ontwikkelaar - Piranha Bytes is gesloten

Geplaatst: 8 juli 2024 15:45
-

Na meer dan twintig jaar actief te zijn geweest in de game-industrie valt het doek voor Gothic-ontwikkelaar Piranha Bytes.

Onze Poolse collega's bij CD-Action hebben één van de (voormalig) medewerkers bij Piranha Bytes gesproken. Uit het gesprek bleek dat de ontwikkelaar achter o.a. Gothic, Risen en Elex, eind juni is gesloten. Piranha Bytes zat al een tijdje in noodweer onder uitgever THQ Nordic - die natuurlijk weer onderdeel is van het Embracer portfolio. In januari werd er nog gesproken om alles op alles te zetten om digitale werelden te blijven ontwikkelen, maar helaas mocht het niet zo zijn. Overigens gaat de Gothic-remake wel door, aangezien Alkimia Interactive aan deze vernieuwde versie sleutelt.

Gameliner wenst alle getroffen medewerkers bij Piranha Bytes veel sterkte toe.

Bron: CD-Action
Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Gothic

Ontwikkelaar:

Alkimia Interactive

Uitgever:

THQ Nordic

Release:

NNB

-

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord