E3 2023 officieel geannuleerd

Geplaatst:

E3 2023 is officieel geannuleerd. Dat maakte organisators ESA (Entertainment Software Association) en ReedPop bekend in een statement.

Vorig jaar werd er aangekondigd dat E3 fysiek terugkeert in 2023. In 2020 werd E3 geannuleerd vanwege de pandemie, vond E3 digitaal plaats in 2021 en werd weer geannuleerd in 2022. Om het event te moderniseren riep ESA de hulp in van ReedPop, maar helaas blijkt nu dat het dit jaar toch niet doorgaat. In een interview met GamesIndustry.biz vertelt ESA CEO Stanley Pierre-Louis wat er mis is gegaan. Als voornaamste reden geeft hij op dat verschillende ontwikkelaars aangaven dat sinds de coronapandemie het ontwikkelingsproces van games is veranderd. Hierdoor kunnen ze minder snel dingen kunnen laten zien in het oude format. Verder hebben deelnemers door financiële tegenslagen in de afgelopen jaren meer twijfels om te investeren in grote marketing events als E3. Als laatste reden geeft Pierre-Louis aan dat ontwikkelaars zelf zijn gaan experimenteren met eigen events. Dit was eerder al te merken toen het gerucht rondging dat PlayStation, Xbox en Nintendo niet aanwezig zouden zijn bij E3 in 2023. De CEO geeft aan dat ze wel weer een poging willen wagen in 2024 met aanpassingen die passen met de recente veranderingen in de game-industrie.

Hoewel ESA aangeeft het volgend jaar weer te willen proberen, heb ik het gevoel dat het E3-tijdperk over is. Wat denken jullie?

Bron: GamesIndustry.biz

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord