Embracer sluit Alone in the Dark-ontwikkelaar

-

Embracer is vooralsnog bezig met het sluiten van gamestudio's. Ditmaal is het Pieces Interactive - ontwikkelaar van de Alone in the Dark remake - die wordt opgeofferd.

Pieces Interactive begon in 2007 met het maken van games. Voor de pc, consoles en mobiele gamemarkt zijn er diverse titels ontwikkeld. Denk hierbij aan Puzzlegeddon, Fret Nice, Leviathan Warships, Robo Surf en Kill to Collect. Ze maakten niet alleen hun eigen IP's, maar werkte ook aan uitbreidingen voor bestaande reeksen. In 2017 werd Pieces Interactive opgekocht door Embracer, nadat ze meerdere DLC's hadden ontwikkeld voor Titan Quest. De laatste release die deze studio mocht meemaken, was de Alone in the Dark remake. Toen er in april bekendgemaakt werd dat er personeel van de ontwikkelaar moest vertrekken, was er nog geen sprake van de totale sluiting van de studio.

Hopelijk vinden de getroffen medewerkers snel een nieuwe baan.

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Alone in the Dark

Ontwikkelaar:

Pieces Interactive

Uitgever:

THQ Nordic

Release:

20 maart 2024

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord