Counter-Strike: Global Offensive

  • Ontwikkelaar Valve Software
  • Eerste releasedatum 21 augustus 2012
  • Platformen Pc
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score -

eSports: IEM RIO Major 2022 gewonnen door Outsiders

Na een aantal dagen is de IEM RIO Major 2022 alweer ten einde gekomen. De beste CS:GO teams vochten voor de overwinning en dat leidde tot de finale tussen Heroic en Outsiders. Het Russische team Outsiders kwam als winnaar uit de strijd.

Al een aantal dagen was de sfeer erg goed in Brazilië. De IEM Rio Major vond daar weer plaats en er deden een aantal Braziliaanse teams mee. Dat veel de tweede ronde niet wisten te behalen mocht de pret niet bedrukken. Brazilianen en CS:GO-fans zijn nu eenmaal luid. De teams Furia en MOUZ sneuvelde in de halve finale, waardoor het Deense Heroics en het Russische Outsiders in de finale kwamen te staan. Daarin moesten ze in een best of drie elkaar nog even het leven zuur maken. Dat mochten ze doen op de mappen Mirage, gekozen door Outsiders en de map Overpass die werd gekozen door Heroic. Beide teams hadden een 100% winrate op de zelf gekozen map tijdens deze Major. Inferno werd de derde map, maar die was niet nodig. Outsiders wist de eerste twee mappen te winnen en mag zich daardoor de winnaar van de IEM RIO Major 22 noemen. Hoewel Outsiders met een 2-0 wist te winnen gaf Heroic toch wat tegengas en werd het geen complete stomp. Mocht je willen zien hoe het precies gegaan is, dan kun je de highlights van de finale hieronder bekijken.

Het CS:GO esport jaar is nog niet klaar. Van 14 tot 18 december vindt het BLAST Premier World Final 2022 plaats waar Vitality, FaZe, Natus Vincere, Outsiders en nog vier onbekende teams aan meedoen. Na dit event is het even rustig en maakt iedereen zich klaar voor IEM Katowice 2023 dat in januari van start gaat.

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?