eSports: Rainbow Six Esports format gaat veranderen in 2023

Geplaatst: 14 december 2022 16:30
-

Rainbow Six Esport gaat alweer het achtste seizoen in en dat betekent dat het format in 2023 gaat veranderden. Het gaat dan niet alleen over de regionale competities, maar ook de weg naar de Six Invitational.

Het eerste nieuws dat wordt gedeeld is dat BLAST de komende jaren de sponsor is van het Rainbow Six Siege esport circuit. Daarnaast gaat het circuit bestaan uit negen regio's. Het gaat dan om Europa, Noord-Amerika, Brazilië, Japan, Zuid-Korea, Latijns-Amerika, Azië, Oceanië en MENA. De Europese, Japanse, Braziliaanse en Noord-Amerikaanse competitie bestaat uit tien teams. Latijns-Amerika en Zuid-Korea hebben een totaal van acht teams. Dit is belangrijk voor de rest van het jaar, want van maart tot mei vindt Stage 1 plaats, met een Six Major in mei. Van juni to augustus is er een off-season zonder wedstrijden. Van september tot november gaat Stage 2 van start en dat eindigt met een Six Major in november. Vervolgens is er tot februari weer een off-season. Dit betekent dat de teams alle tijd hebben om zich klaar te maken voor het belangrijkste toernooi van het jaar. In februari draait alles om de Six Invitational.

In totaal vinden er zes Majors plaats, waarvan het format is veranderd. In plaats van alleen een groupstage en play-offs is er nu ook Phase 1. Dit zijn de regionale kwalificatiewedstrijden, waarvan de winnaars worden toegevoegd aan de groupstage. De twintig teams die de meeste punten hebben verzameld op zowel regionaal als internationaal niveau worden uitgenodigd voor de Six Invitational.

Het nieuwe seizoen van Rainbow Six Esport gaat in maart van start, maar eerst is er nog de Six Invitational in februari.

Bron: YouTube

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Ontwikkelaar:

Ubisoft

Uitgever:

Ubisoft

Release:

1 december 2015

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord