eSports: Twee grote sponsoren trekken zich terug uit Overwatch League

Geplaatst: 6 augustus 2021 10:16
Aangepast: 6 augustus 2021 13:56
-

De Overwatch League verliest twee grote sponsoren. De sponsoren trekken zich terug naar aanleiding van de controverse rondom Blizzard de afgelopen weken.

De Overwatch League is het grote Overwatch eSports-toernooi van Blizzard. Daar horen natuurlijk ook grote sponsoren bij die maar wat graag hun merk adverteren tijdens deze grote wedstrijden. Sinds kort is daar echter verandering in gekomen. Twee grote sponsoren, verzekeringsbedrijf State Farm en frisdrankmerk Coca Cola, hebben aangegeven niet meer betrokken te willen zijn bij de Overwatch League. Aan nieuwssite The Washington Post geven de merken aan zich terug te trekken als sponsors naar aanleiding van de controverse rondom Blizzard. Een paar weken geleden werd Blizzard aangeklaagd voor seksuele intimidatie. Dit heeft geleid tot grote onvrede binnen het bedrijf en zelfs het opstappen van Blizzard-president J. Allen Brack en ook Blizzard's HR-hoofd Jesse Meschuk verliet het bedrijf. Eerder verliet ook telecombedrijf T-Mobile de Overwatch League en de Call of Duty League al als sponsor.

Of het nog goedkomt tussen Blizzard en haar eSports-sponsors, blijft nog even de vraag.

Bron: The Washington Post
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Overwatch

Ontwikkelaar:

Blizzard Entertainment

Uitgever:

Blizzard Entertainment

Release:

24 mei 2016

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord