Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Final Fantasy XVI

  • Ontwikkelaar Square Enix
  • Eerste releasedatum 22 juni 2023
  • Platformen PlayStation 5
  • Genre JRPG
  • Gameliner score -

Final Fantasy 16 is goud gegaan

Final Fantasy 16 is nu al goud gegaan. Dit nieuws deelde de ontwikkelaar vandaag via hun officiële Twitter-kanaal.

Square Enix liet vandaag weten dat Final Fantasy 16 goud is gegaan, al staat de game pas op de planning voor eind juni. Dit gebeurt in de meeste gevallen pas drie of vier weken voor de release van een game, maar de ontwikkeling van de game is in dit geval al erg vroeg afgerond. Square Enix kan dus in principe de game al op disc gaan drukken en deze verschepen. Dat we dan alsnog tot juni moeten wachten om de game te kunnen spelen, voelt misschien een beetje oneerlijk. De uitgever houdt namelijk toch de releasedatum van 22 juni aan. Maar bekijk het van de zonnige kant: we kunnen een mooie day one patch verwachten, aangezien de ontwikkelaars hier nu alle tijd voor hebben. In april 2022 liet de producer al weten dat de ontwikkeling van Final Fantasy 16 bijna afgerond was. Op dat moment waren fans echter nog sceptisch, aangezien hij dit eerder had gezegd en de game toen uit werd gesteld.

Final Fantasy 16 staat op de planning voor 22 juni en is de eerste zes maanden exclusief beschikbaar voor de PS5. De pc-release heeft nog geen datum gekregen.

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?