Final Fantasy XVI is halfjaar PlayStation 5-exclusive

Geplaatst:

De meeste fans van Final Fantasy zijn al aanwezig op het PlayStation-platform en dat is maar goed ook. Final Fantasy XVI is namelijk een halfjaar exclusief beschikbaar voor de PlayStation 5.

Oplettende fans zagen namelijk in een nieuw PlayStation 5 reclamespotje dat er een opmerking over Final Fantasy XVI gemarkeerd stond. De opmerking liet weten dat de game nog steeds wordt verwacht in de zomer van 2023 en dat het een halfjaar exclusief te spelen is op de PlayStation 5. Sinds de eerste trailer ontstonden er al geruchten over een potentiële pc-lancering - Square Enix had destijds niks te melden. Xbox-fans kunnen voorzichtig hopen, maar nog niks is bevestigd. De Final Fantasy VII Remake was destijds ook een tijdelijk exclusieve titel, maar die is nooit meer naar de Xbox-consoles gekomen. Alleen de pc-versie van die game is nog gelanceerd nadat de exclusiviteitsperiode was verlopen.

Binnenkort wordt de releasedatum van Final Fantasy XVI onthuld.

Final Fantasy XVI verschijnt in de zomer van 2023 voor de PlayStation 5.

Bron: Dual Shockers
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Final Fantasy XVI

Series

Final Fantasy

Uitgever

Square Enix

Reviewscore

Platforms

PlayStation 5

Releasewindow

22 juni 2023

Ontwikkelaar

Square Enix

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord