Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Final Fantasy XVI

  • Ontwikkelaar Square Enix
  • Eerste releasedatum 22 juni 2023
  • Platformen PlayStation 5
  • Genre JRPG
  • Gameliner score

Final Fantasy XVI is halfjaar PlayStation 5-exclusive

De meeste fans van Final Fantasy zijn al aanwezig op het PlayStation-platform en dat is maar goed ook. Final Fantasy XVI is namelijk een halfjaar exclusief beschikbaar voor de PlayStation 5.

Oplettende fans zagen namelijk in een nieuw PlayStation 5 reclamespotje dat er een opmerking over Final Fantasy XVI gemarkeerd stond. De opmerking liet weten dat de game nog steeds wordt verwacht in de zomer van 2023 en dat het een halfjaar exclusief te spelen is op de PlayStation 5. Sinds de eerste trailer ontstonden er al geruchten over een potentiële pc-lancering - Square Enix had destijds niks te melden. Xbox-fans kunnen voorzichtig hopen, maar nog niks is bevestigd. De Final Fantasy VII Remake was destijds ook een tijdelijk exclusieve titel, maar die is nooit meer naar de Xbox-consoles gekomen. Alleen de pc-versie van die game is nog gelanceerd nadat de exclusiviteitsperiode was verlopen.

Binnenkort wordt de releasedatum van Final Fantasy XVI onthuld.

Final Fantasy XVI verschijnt in de zomer van 2023 voor de PlayStation 5.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?