Trailer: Final Fantasy XVI sluit State of Play af

Geplaatst:

Je favoriete Final Fantasy-noob gaat jou proberen uit te leggen wat hier allemaal gebeurt. Philip en Claudia waren helaas niet beschikbaar, maar ik kan je wel vertellen dat deze trailer vol zit met spektakel.

De Final Fantasy XVI-trailer heeft de naam Dominance en het is te begrijpen waarom voor deze subtitel gekozen is. The Eikon is hier en daardoor is er een groot conflict ontstaan tussen meerdere facties. De strijd tussen Phoenix, Titan, Garuda, Ramuh, Shiva, Odin, Bahamut en Ifrit is losgebarsten. Meerdere personages van Final Fantasy XVI worden getransformeerd in gigantische wezens. Dit heeft uiteraard effect op de gameplay. Naast de meer klassieke vorm van Final Fantasy-gameplay lijkt er een soort vechtgame ergens verscholen te zitten in het DNA van Square Enix' JRPG. Al leunt de klassiekere gameplay meer op de actiekant, in plaats van de turn-based roots waar de serie ooit mee begon. Geniet vooral van het spektakel. Grafisch ziet de game er prachtig uit en de soundtrack is ook grandioos.

Als je gehoopt had dat de JRPG snel zou verschijnen, omdat de ontwikkeling van Final Fantasy XVI bijna afgerond was, dan heb je pech. Final Fantasy XVI verschijnt namelijk in de zomer van 2023 voor de PlayStation 5.

Bron: State of Play
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Final Fantasy XVI

Series

Final Fantasy

Uitgever

Square Enix

Reviewscore

Platforms

PlayStation 5

Releasewindow

22 juni 2023

Ontwikkelaar

Square Enix

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord