Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Final Fantasy XVI

  • Ontwikkelaar Square Enix
  • Eerste releasedatum 22 juni 2023
  • Platformen PlayStation 5
  • Genre JRPG
  • Gameliner score

Trailer: Final Fantasy XVI sluit State of Play af

Je favoriete Final Fantasy-noob gaat jou proberen uit te leggen wat hier allemaal gebeurt. Philip en Claudia waren helaas niet beschikbaar, maar ik kan je wel vertellen dat deze trailer vol zit met spektakel.

De Final Fantasy XVI-trailer heeft de naam Dominance en het is te begrijpen waarom voor deze subtitel gekozen is. The Eikon is hier en daardoor is er een groot conflict ontstaan tussen meerdere facties. De strijd tussen Phoenix, Titan, Garuda, Ramuh, Shiva, Odin, Bahamut en Ifrit is losgebarsten. Meerdere personages van Final Fantasy XVI worden getransformeerd in gigantische wezens. Dit heeft uiteraard effect op de gameplay. Naast de meer klassieke vorm van Final Fantasy-gameplay lijkt er een soort vechtgame ergens verscholen te zitten in het DNA van Square Enix' JRPG. Al leunt de klassiekere gameplay meer op de actiekant, in plaats van de turn-based roots waar de serie ooit mee begon. Geniet vooral van het spektakel. Grafisch ziet de game er prachtig uit en de soundtrack is ook grandioos.

Als je gehoopt had dat de JRPG snel zou verschijnen, omdat de ontwikkeling van Final Fantasy XVI bijna afgerond was, dan heb je pech. Final Fantasy XVI verschijnt namelijk in de zomer van 2023 voor de PlayStation 5.

BRON State of Play

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?