G2-Esports kroont zich tot LEC Summer Split-kampioen

-

G2 Esports heeft de LEC Summer Split-finale van 2024 gewonnen na een redelijk eenvoudige strijd tegen hun aartsrivaal Fnatic. De finale, die vier games omvatte, zorgde voor spektakel en wisselende dominantie tussen de teams.

De eerste game was een ware rollercoaster, waarin Fnatic aanvankelijk de overhand leek te hebben met een voorsprong in goud en kills. Toch wist G2 zich terug te vechten, de Elder Dragon te verslaan en uiteindelijk de Nexus te vernietigen na 51 minuten, de langste game van het toernooi. In de tweede game nam Fnatic revanche met een agressieve start en het veiligstellen van de Baron, waardoor ze G2's Nexus konden neerhalen. G2 sloeg echter terug in de derde game, waarbij slimme draftkeuzes zoals Azir en een sterke teamfight hen de overwinning brachten. Game vier weerspiegelde wat meer de rivaliteit tussen beide teams. Fnatic begon sterk, maar G2 bleef geduldig, verzamelde goud en items, en sloeg uiteindelijk genadeloos toe met een beslissende teamfight die hen de overwinning bracht. Met de overwinning heeft G2 Esports een unieke prestatie neergezet; het team heeft nu namelijk alle Europese titels (3!) van 2024 bemachtigd.

Met deze overwinning bewijst G2 Esports maar weer eens dat zij het beste team in de Europese scene van League of Legends zijn. Fnatic, het team dat deze titel eerder mocht prongoleren, kijkt terug op een seizoen vol ups en downs. De vraag blijft of G2 erin slaagt hun momentum vast te houden in de aankomende internationale toernooien.

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot League of Legends

Ontwikkelaar:

Riot Games

Uitgever:

Riot Games

Release:

29 oktober 2009

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
Reacties
Avatar Anita
Anita

2 september 2024 om 10:37

Tja, helaas niet bepaald een verrassing na zes magere jaren van Fnatic. Vooral niet omdat ze elke keer dezelfde fouten maken, wat al een presentatie opzich is.

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord