Gerucht: FIFA verdwijnt uit de winkels

Geplaatst:

De kans bestaat dat FIFA binnenkort niet langer in de schappen ligt. Electronic Arts heeft namelijk een aantal trademarks voor de naam EA Sports FC aangevraagd en speelt met het idee om de franchise te rebranden.

Trademarks an sich zijn niet bijzonder groot nieuws. Bedrijven vragen immers voor zoveel dingen een trademark aan zonder daar ook daadwerkelijk iets mee te doen. Nu wil het echter zo zijn dat general manager Cam Weber eerder deze week deelde te denken aan een naamsverandering voor de franchise. FIFA als merknaam zal vast en zeker prijzig zijn en de naam heeft inhoudelijk eigenlijk weinig te maken met de game zelf. Licenties worden immers afgenomen van de clubs en daar heeft de FIFA dan weer weinig mee te maken. Niets is echter zeker aangezien enkel een aantal trademarks zijn aangevraagd. Opvallend is het echter wel, zeker in combinatie met de uitspraken van Weber.

Donder jij FIFA (of EA Sports FC) nog ieder jaar in je mandje wanneer de naam wijzigt? Check ook zeker even onze FIFA 22 review, Patrick neemt de game namelijk eens flink onder de loep.

Bron: Polygon
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot FIFA 22

Series

FIFA

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

1 oktober 2021

Ontwikkelaar

EA Sports

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord