Nederland doet mogelijk lootboxes in de ban

Geplaatst: 4 juli 2022 19:05

De meerderheid van de Tweede Kamer is voor een verbod op lootboxes. De digitale verrassingskistjes gaan daardoor mogelijk in de ban in ons eigen kikkerlandje.

Lootboxes zijn het beste te omschrijven als digitale verrassingskistjes met een assortiment aan willekeurige, digitale producten. Je weet nooit van tevoren wat er in de kistjes zit, maar er bestaat een kans dat de voorwerpen je verder helpen in de game. De Tweede Kamer interpreteert dit als een vorm van gokken en is daarom voor een verbod. Inmiddels hebben zes partijen een motie ingediend voor een compleet verbod op lootboxes, net zoals in België. De Kamer noemt daarbij specifiek dat kinderen ''gemanipuleerd worden om microtransacties te doen''.

Gezien het feit dat de partijen die de motie hebben ingediend in zowel de Tweede als de Eerste Kamer een ruime meerderheid hebben, lijkt aannemelijk dat de verrassingskistjes inderdaad in de ban gaan in Nederland. Dit zou gevolgen kunnen hebben voor meerdere populaire games, zoals FIFA.

lootboxes nederland

Hoewel er nu pas echt een ban op lootboxes in Nederland lijkt te komen, werd de verrassingskistjes al langer het vuur aan de schenen gelegd. In 2020 werd er een (herroepen) dwangsom opgelegd aan EA vanwege lootboxes in FIFA. Ook maakte Activision Blizzard eerder dit jaar bekend dat Diablo Immortal niet in Nederland en België verschijnt vanwege de omstreden verrassingskistjes.

Bron: VGC
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot FIFA 22

Series

FIFA

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

1 oktober 2021

Ontwikkelaar

EA Sports

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord