FIFA 22

  • Ontwikkelaar EA Sports
  • Eerste releasedatum 1 oktober 2021
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Sport
  • Gameliner score

Nederland doet mogelijk lootboxes in de ban

De meerderheid van de Tweede Kamer is voor een verbod op lootboxes. De digitale verrassingskistjes gaan daardoor mogelijk in de ban in ons eigen kikkerlandje.

Lootboxes zijn het beste te omschrijven als digitale verrassingskistjes met een assortiment aan willekeurige, digitale producten. Je weet nooit van tevoren wat er in de kistjes zit, maar er bestaat een kans dat de voorwerpen je verder helpen in de game. De Tweede Kamer interpreteert dit als een vorm van gokken en is daarom voor een verbod. Inmiddels hebben zes partijen een motie ingediend voor een compleet verbod op lootboxes, net zoals in België. De Kamer noemt daarbij specifiek dat kinderen ''gemanipuleerd worden om microtransacties te doen''.

Gezien het feit dat de partijen die de motie hebben ingediend in zowel de Tweede als de Eerste Kamer een ruime meerderheid hebben, lijkt aannemelijk dat de verrassingskistjes inderdaad in de ban gaan in Nederland. Dit zou gevolgen kunnen hebben voor meerdere populaire games, zoals FIFA.

lootboxes nederland

Hoewel er nu pas echt een ban op lootboxes in Nederland lijkt te komen, werd de verrassingskistjes al langer het vuur aan de schenen gelegd. In 2020 werd er een (herroepen) dwangsom opgelegd aan EA vanwege lootboxes in FIFA. Ook maakte Activision Blizzard eerder dit jaar bekend dat Diablo Immortal niet in Nederland en België verschijnt vanwege de omstreden verrassingskistjes.

BRON VGC

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?