Gerucht: PlayStation werkt aan Xbox Game Pass-tegenhanger

Volgens geruchten zou PlayStation werken aan een tegenhanger van Xbox Game Pass. De dienst bevat meerdere niveaus die ieder hun eigen voordelen hebben.

Xbox Game Pass is inmiddels een begrip bij gamers. De dienst van Microsoft biedt leden een enorme bibliotheek aan zowel nieuwe als oude games voor een vast bedrag per maand. Het lijkt er nu op dat Microsoft wat concurrentie gaat ontvangen. PlayStation zou volgens Bloomberg werken aan een soortgelijke dienst. De dienst heeft momenteel de codenaam 'Spartacus' en zou opgesplitst zijn in drie verschillende niveaus. Het eerste niveau is vergelijkbaar met PlayStation Plus en geeft gebruikt toegang tot online gaming. Met het tweede niveau kunnen spelers genieten van een vette gamebibliotheek, vergelijkbaar met Xbox Game Pass. Ten slotte kunnen gebruikers met het derde niveau profiteren van uitgebreide demo's, game-streaming via de cloud en een hoop klassieke games van oudere PlayStation-systemen. Tevens zouden we gedag moeten zeggen tegen PlayStation Now. Deze clouddienst wordt geïntegreerd met nieuwe dienst.

onbekend

De nieuwe dienst van PlayStation zou naar verluidt in de lente van 2022 beschikbaar zijn.

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?