Halo franchise director verlaat Microsoft

Geplaatst: 18 april 2023 13:20

343 Industries kent de nodige veranderingen binnen het bedrijf. Naast het vertrek van voormalig studiohoofden Chris Lee, Bonnie Ross en Kiki Wolfkill gaat er nog een sleutelfiguur vertrekken: Frank O'Connor heeft Microsoft verlaten.

Frank O'Connor begon zijn carriere bij Bungie als content manager. Toen 343 Industries de franchise overnam van de studio kreeg O'Connor een hogere functie. Hij groeide uit tot franchise director, maar ontving de nodig kritiek het afgelopen decennium. Halo 4 en Halo 5: Guardians werden niet al te best ontvangen door Halo-fans en er werd ook kritiek geuit over het gebrek aan directie. O'Connor was tevens werkzaam toen Halo Infinite werd uitgebracht. De game werd beter ontvangen, maar kreeg zeker tijdens de contentdroogte van het eerste seizoen het ook pittig te verduren. Microsoft bedankt O'Connor voor zijn bijdrages aan de Halo-franchise de afgelopen twintig jaar en het bedrijf wenst hem het beste toe.

Check hier hoe Halo Infinite ervoor staat in 2023. Eerder werd bekendgemaakt dat een Halo-veteraan gaat werken voor Netflix Games.

De toekomst van de Halo-franchise is onzeker, maar het nieuwe management mag de directie bepalen. Waar hoop jij op?

Bron: Axios Gaming
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Halo Infinite

Series

Halo

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox One, Xbox Series

Releasewindow

8 december 2021

Ontwikkelaar

343 Industries

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord