Het doek valt voor Super Mario Maker

Geplaatst: 25 november 2020 11:19
Aangepast: 25 november 2020 11:19
-

Vanaf eind maart volgend jaar valt toch echt het doek voor Super Mario Maker. Je kunt dan geen nieuwe levels meer uploaden.

Super Mario Maker verscheen zo'n vijf jaar geleden op de Wii U en was gigantisch populair. De game stelde je niet alleen in staat om je eigen Super Mario-levels te bouwen, maar deze ook te uploaden en te delen met de buitenwereld. Zo ontstonden niet alleen de meest bijzondere creaties, maar ook een hele community die elkaars levels speelde. Nintendo heeft inmiddels bekendgemaakt dat dit niet heel lang meer zal bestaan. Vanaf 31 maart volgend jaar is het namelijk niet meer mogelijk om je levels te uploaden. Het blijft nog wel mogelijk om bestaande levels te spelen. Inmiddels heeft de game ook een vervolg gekregen, in de vorm van Super Mario Maker 2 op de Nintendo Switch. Wie dus levels wil blijven maken en delen met de rest van de community, zal na maart volgend jaar over moeten stappen.

Super Mario Maker is momenteel te spelen op de Nintendo Wii U en Nintendo 3DS. Vanaf 31 maart is het niet meer mogelijk om nieuwe levels te uploaden voor deze game.

Bron: Nintendo
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Super Mario Maker

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

11 september 2015

Nintendo Wii U, Nintendo 3DS

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord