Het gaat niet zo denderend met MultiVersus

Geplaatst:
Aangepast: 15 februari 2023 19:50

Het lijkt niet zo geweldig te gaan met MultiVersus. Als we de statistieken mogen geloven keldert de peak player count behoorlijk, waarbij het op SteamDB gemelde aantal van 986 spelers op maandag wel het absolute dieptepunt vormde.

Het niet abnormaal dat een game wat van diens achterban verliest naarmate de seizoenen vorderen, maar de daling waar MultiVersus mee te kampen heeft is wel een forse. De free-to-play brawler wist tijdens de launch 143.000 spelers aan te trekken en zag de dag erop zelfs 153.433 spelers inloggen. Uitgever Warner Bros presenteerde na een maand zelfs trots diens eigen cijfers, waarbij verteld werd dat de game al twintig miljoen keer gedownload en gespeeld was.

MultiVersus Preview6

De reden achter deze afname van 99% is niet geheel duidelijk, maar het zou te maken kunnen hebben met het matige tweede seizoen waarin MultiVersus zich momenteel begeeft. Gedurende het eerste seizoen werden spelers door PlayerFirst games nog getrakteerd op vijf nieuwe vechters: Rick & Morty, Gizmo, Stripe en Black Adam. Tijdens seizoen twee is slechts één personage - Marvin the Martian - toegevoegd, wat wel heel karig is. Ook krijgt de game hevige kritiek of diens prijzige microtransacties, waarbij men voor sommige skins bijna vijftien dollar mag aftikken.

Afijn, het hoeft niet het einde van MultiVersus te betekenen. Andere free-to-play games hebben het ooit veel harder verkloot en enkele van die faalgames hebben zichzelf ook miraculeus teruggekrabbeld. PUBG en Among Us leken ook ooit ten dode opgeschreven en kijk maar eens hoe het daarmee is afgelopen.

Bron: SteamDB
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot MultiVersus

Series

-

Uitgever

Warner Bros. Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

28 mei 2024

Ontwikkelaar

Player First Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord