Check hier alle The Triple-i Initiative content

Klassieke PlayStation Plus-games zijn 50hz

Geplaatst: 24 mei 2022 17:05

Slecht nieuws voor de mensen die van de klassieke PlayStation-games op de vernieuwde PlayStation Plus-dienst willen genieten. Sony heeft gekozen voor de 50hz PAL-varianten van de games.

De nieuwe niveaus van PlayStation Plus waren enkele maanden geleden groot nieuws. Met de vernieuwde abonnementsdienst brengt Sony meer functies naar de service. Leden met PlayStation Plus Premium krijgen onder andere toegang tot een aantal klassieke PlayStation-games. Fans van de Japanse gamegigant vreesden echter direct dat Sony voor de Europese 50hz-varianten van de klassiekers zou kiezen, net zoals destijds met de PlayStation Classic. Dat lijkt nu ook het geval te zijn. Een journalist van VGC testte de vernieuwde versie van PlayStation Plus uit in Taiwan, waar de dienst al beschikbaar is. Dit land maakte oorspronkelijk gebruik van 60hz NTSC-versies, maar maakt nu via de nieuwe service ook gebruik van de 50hz PAL-games. Dat heeft negatieve gevolgen voor de gameplay.

Even een kort geschiedenislesje voor het belang van deze keuze: in de goede oude tijd waren er twee varianten van PlayStation-games: de PAL-versies van 50hz die we in Europa gebruikten en de NTSC-versies van 60hz die in de Verenigde Staten gebruikt werden. Dit was destijds van toepassing op het soort televisie dat gebruikt werd, maar is inmiddels niet meer van belang. Door de tragere verversingssnelheid van de 50hz-versies worden deze varianten als inferieur gezien ten opzichte van de 60hz-games. Daardoor draaien de 60hz-games over het algemeen soepeler. Het lijkt er dus op dat consumenten worden opgezadeld met minder goede versies van klassieke PlayStation-games wanneer de dienst beschikbaar is.

Weerhoudt deze keuze jou ervan om je abonnement te upgraden naar PlayStation Plus Premium wanneer de dienst beschikbaar is, of hebben de PAL-versies geen invloed op jouw beslissing? Laat het weten in een reactie.

Bron: VGC
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord