Klassieke PlayStation Plus-games zijn 50hz

Slecht nieuws voor de mensen die van de klassieke PlayStation-games op de vernieuwde PlayStation Plus-dienst willen genieten. Sony heeft gekozen voor de 50hz PAL-varianten van de games.

De nieuwe niveaus van PlayStation Plus waren enkele maanden geleden groot nieuws. Met de vernieuwde abonnementsdienst brengt Sony meer functies naar de service. Leden met PlayStation Plus Premium krijgen onder andere toegang tot een aantal klassieke PlayStation-games. Fans van de Japanse gamegigant vreesden echter direct dat Sony voor de Europese 50hz-varianten van de klassiekers zou kiezen, net zoals destijds met de PlayStation Classic. Dat lijkt nu ook het geval te zijn. Een journalist van VGC testte de vernieuwde versie van PlayStation Plus uit in Taiwan, waar de dienst al beschikbaar is. Dit land maakte oorspronkelijk gebruik van 60hz NTSC-versies, maar maakt nu via de nieuwe service ook gebruik van de 50hz PAL-games. Dat heeft negatieve gevolgen voor de gameplay.

Even een kort geschiedenislesje voor het belang van deze keuze: in de goede oude tijd waren er twee varianten van PlayStation-games: de PAL-versies van 50hz die we in Europa gebruikten en de NTSC-versies van 60hz die in de Verenigde Staten gebruikt werden. Dit was destijds van toepassing op het soort televisie dat gebruikt werd, maar is inmiddels niet meer van belang. Door de tragere verversingssnelheid van de 50hz-versies worden deze varianten als inferieur gezien ten opzichte van de 60hz-games. Daardoor draaien de 60hz-games over het algemeen soepeler. Het lijkt er dus op dat consumenten worden opgezadeld met minder goede versies van klassieke PlayStation-games wanneer de dienst beschikbaar is.

Weerhoudt deze keuze jou ervan om je abonnement te upgraden naar PlayStation Plus Premium wanneer de dienst beschikbaar is, of hebben de PAL-versies geen invloed op jouw beslissing? Laat het weten in een reactie.

BRON VGC

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?