Meer koppen dreigen te rollen bij Microsoft studio's

Geplaatst:

Het lijkt erop dat de sluiting van enkele ZeniMax studio's meer venijn in de staart gaat krijgen. Volgens Bloombergs Jason Schreier staat Microsoft aan de vooravond van meer bezuinigingen, wat waarschijnlijk betekent dat er meer koppen gaan rollen.

Deze aanname wordt gebaseerd op geruchten dat Microsoft op de achtergrond vrijwillige ontslagovereenkomsten heeft gedeeld met diverse medewerkers van ZeniMax, waaronder producers en QA-testers, al weigert Microsoft op het moment om deze beruchten te ontkrachten of bevestigen.

HiFi Rush1

Het sluiten van Tango Gameworks, Arkane Austin, Alpha Dog Studios en Roundhouse Games sloeg eerder deze week in als een bom, vooral omdat de beweegredenen niet overal even duidelijk bleken. Vooral bij de sluiting van Tango Gameworks zette men vraagtekens gezien diens laatste game - Hi-Fi Rush - juist bijzonder goed werd ontvangen, waarvan akte in onze Hi-Fi Rush review.

Het lot van Arkan Austin werd door velen toegewezen aan het debacle genaamd Redfall. maar volgens Xbox president Matt Booty staat de sluiting van Arkane Austin hier helemaal los van. Volgens hem was de sluiting van deze studio's vooral noodzakelijk om de spreiding van personeel te optimaliseren, gezien diverse divisies hadden aangegeven dat men te dun bezet was. ZeniMax' Jill Braff voegt daaraan toe dat het momenteel niet te doen is om wereldwijd negen studios te onderhouden en dat men hoopt dat het zich door de herstructurering beter kan focussen op minder lopende projecten.

Wordt onherroepelijk vervolgd.

Bron: Bloomberg
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord