Microsoft sluit studio's Redfall, Hi-Fi Rush en meer

Geplaatst:
Aangepast: 7 mei 2024 19:43

Er trekt een enorme duistere golf door het gamelandschap. Microsoft heeft aangekondigd dat verschillende prominente ZeniMax-studio's worden gesloten, waaronder Arkane Austin en Tango Gameworks.

Onder de getroffen studio's bevinden zich Arkane Austin, verantwoordelijk voor het recent gelanceerde Redfall, Tango Gameworks, bekend van titels als Hi-Fi Rush en The Evil Within, en Alpha Dog Studios, de maker van de mobiele game Mighty Doom. Daarnaast wordt Roundhouse Games opgenomen in ZeniMax Online Studios, van The Elder Scrolls Online. Deze beslissing, gecommuniceerd via e-mail door Matt Booty, hoofd van Xbox Game Studios, noemde een herprioritering van titels en middelen als de reden achter de sluitingen, hoewel specifieke details over baanverlies niet werden bekendgemaakt. Opmerkelijk is dat de ontwikkeling van Redfall compleet wordt stopgezet, waardoor spelers zonder beloofde updates achterblijven. De aankondiging van Microsoft volgt op eerdere personeelsinkrimpingen bij Xbox eerder in het jaar en valt samen met een toename van de populariteit van de Fallout-serie van Bethesda, aangewakkerd door het succes van de Fallout tv-serie op Amazon Prime.

Zo zien we maar weer dat zelfs het ontwikkelen van succesvolle games geen garantie op succes biedt.

Bron: Bloomberg
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Avatar Juggy
Juggy

8 mei 2024 om 09:41

Een absolute aderlating. Wanneer houdt het eens een keer op?

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord