Nintendo Switch 2 maakt gebruik van backwards compatibility

-

Veel geruchten over de opvolger van de Nintendo Switch duiken op en eentje is erg spraakmakend: de console zou backwards compatibility functionaliteiten moeten hanteren.

Ja, want de Nintendo Switch 2 gaat naar verluidt ergens in september officieel onthuld worden. Er wordt gezegd dat de massaproductie begonnen is en dat Nintendo mikt op een maart 2025-releasewindow. Curieus, gezien Nintendo zelf een bericht heeft gepusht naar ontwikkelaars, waarin verteld werd dat ze niet van plan zijn de Nintendo Switch 2 vóór april 2025 te lanceren. Via een Reddit-post heeft een insider - genaamd Nate the Hate - geclaimd dat de aankomende console van de Japanse grootmacht gebruik gaat maken van backwards compatibility. Dit wil zeggen dat de oudere games die uitgekomen zijn op de Nintendo Switch perfect speelbaar blijven op de volgende console. Het is vergelijkbaar met hoe Xbox One-games en sommige OG Xbox/Xbox 360-games te spelen zijn op de Xbox Series X|S of hoe Nintendo ervoor zorgde dat DS-games speelbaar bleven op de 3DS. Het zou volgens de geruchten gaan om zowel digitale als fysieke mogelijkheden.

De consolemarkt is hot en happening. Lees hier alles wat je moet weten over de PlayStation 5 Pro.

Nintendo Switch Oled1

Wat verwacht jij van de Nintendo Switch-opvolger?

Bron: Reddit
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord