Ontwikkeling Perfect Dark reboot verloopt verre van perfect

Geplaatst:
Aangepast: 9 mei 2024 13:22

De reboot van cult klassieker Perfect Dark - welke in 2020 middels een trailer werd aangekondigd - lijkt zich wederom (of nog steeds) in ruig vaarwater te verkeren. Tenminste, dat valt op te maken uit de verklaringen van meerdere conaisseurs binnen de industrie.

Eén van die kenners is Jeff Grubb, de GiantBomb podcaster die zo'n beetje overal wel wat over te vertellen heeft. Volgens Grubb loopt het allemaal niet zo lekker binnen het ontwikkeltraject van Perfect Dark en dat de game zich in een zeer ruwe staat bevindt.

Alex Donaldson van VG247 bevestigt het gevoel van Grubb door een vergelijking te trekken met het Griekse mythologische figuur Sisyphus, welke koste wat het kost een enorme kei tegen de berg omhoog probeert te duwen. Ook videogame geschiedkundige Liam Robertson - die eerder voorzag dat een ander Microsoft-project genaamd Scalebound in de problemen zat - ziet het maar somber in en noemt het een grote, langdurige puinhoop van een project.

Het is natuurlijk niet heel toevallig dat iedereen zich ineens focust op Microsoft-projecten die niet zo lekker van de grond komen. Na het onverwachte sluiten van meerdere ZeniMax studio's en het bericht dat Microsoft nog niet klaar is met bezuinigen, zoekt iedereen naar het volgende slachtoffer. De kans bestaat dus dat Perfect Dark hiertoe gaat behoren, mochten de bovenstaande verklaringen hout snijden.

Bron: VGC
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Perfect Dark

Series

-

Uitgever

Xbox Game Studios

Reviewscore

-

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasewindow

2022

Ontwikkelaar

The Initiative

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord