Ook Last of Us-ontwikkelaar Naughty Dog ontslaat personeel

Geplaatst:

Ook bij Naughty Dog gaan er ontslagen vallen. Zo melden interne bronnen bij Kotaku.

Bij de Sony PlayStation first-party studio Naughty Dog, bekend van titels als Uncharted en The Last of Us, vallen naar verluidt ontslagen, waarbij tientallen contractontwikkelaars worden getroffen, met name op het gebied van kwaliteitscontroles. De ontslagen zijn intern gecommuniceerd en hebben gevolgen voor verschillende afdelingen van de studio in Santa Monica. Er wordt gezegd dat minstens 25 ontwikkelaars deel uitmaken van de afslanking, zonder dat er een ontslagpremie wordt aangeboden. Er wordt verwacht dat de betrokkenen tot eind oktober kunnen werken, terwijl ze worden opgeroepen om het nieuws stil te houden. Bovendien heeft Naughty Dog's multiplayer spin-off voor The Last Of Us naar verluidt te kampen met ontwikkelingsproblemen.

Dit nieuws komt midden in de aanhoudende golf van ontslagen in de videogame-industrie, waarbij verschillende grote studio's dit jaar ook te maken hebben met personeelsinkrimpingen. Zo leerden we dat Team17 banen schrapt en ook Epic Games personeel ontslaat.

Bron: Kotaku
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord