Worms-uitgever Team17 schrapt heel wat banen

-

Team17 snijdt flink in haar personeelsbestand. Volgens Eurogamer vallen er ontslagen bij alle afdelingen.

Worms-uitgever Team17 ondergaat een belangrijke bedrijfsherstructurering die naar verwachting leidt tot een aanzienlijk banenverlies. Het grootste deel van het interne Quality Assurance (QA) team wordt getroffen, met ongeveer vijftig functies die op de tocht staan omdat Team17 van plan is zijn QA-werk uit te besteden. Daarnaast is naar buiten gekomen dat de CEO van het bedrijf, Michael Pattison, ook vertrekt. Er worden ook ontslagen verwacht bij de usability-, programmeer- en marketingafdelingen. Team17 is begonnen aan een overlegperiode met het personeel over deze grote veranderingen. Team17 geeft aan dat de herstructurering tot november duurt. Dit volgt op eerdere ontslagen bij de interne ontwikkelteams van het bedrijf en komt na beloften van positieve veranderingen na bezorgdheid onder het personeel over salaris en arbeidsomstandigheden.

Afgelopen maand hebben we van verschillende studio's te horen gekregen dat ze banen schrappen. Zo leerden we dat Ascendant Studios de helft van haar personeel ontslaat, het personeelsbestand van Epic Games inkrimpt en ook SEGA personeel ontslaat nadat ze Hyenas had geannuleerd.

Wat dit verder voor gevolgen heeft voor Team17 is nog even afwachten.

Bron: Eurogamer
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord