Epic Games ontslaat 16% van haar personeel

-

Het gaat blijkbaar niet zo goed met Epic Games. De ontwikkelaar moet een deel van haar personeel ontslaan, zo meldt Bloomberg.

Epic Games Inc., de ontwikkelaar van Fortnite en de Unreal Engine, krimpt haar personeelsbestand in door 870 werknemers te ontslaan, wat neerkomt op ongeveer 16% van het personeel. CEO Tim Sweeney benoemde financiële uitdagingen als de reden voor de ontslagen en legde uit dat het bedrijf meer geld uitgaf dan het verdiende. De recente groei in Epic's inkomsten werd grotendeels gedreven door het Fortnite Creator Program, waarbij spelers in-game content creëren en verkopen, maar dit programma biedt lagere marges in vergelijking met andere inkomstenstromen. Sweeney verklaarde dat succes in het Creator-ecosysteem een grote economische verschuiving voor het bedrijf vereiste. Betrokken werknemers ontvangen ontslagvergoedingen en andere voordelen. Onder de ontslagen werknemers zitten volgens Sweeney geen werknemers die onder de kernontwikkelaars vallen.

Wat dit verder voor de toekomst van Epic Games inhoudt, is niet bekend. Als we Tim Sweeney mogen geloven, staan er niet nog meer ontslagrondes op de planning.

Bron: Bloomberg
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord