SEGA annuleert HYENAS, diverse banen op het spel

Geplaatst:

Hyenas staan van nature bekend om hun goedlachse geluid, maar bij Creative Assembly wordt momenteel weinig gelachen. HYENAS - de multiplayer extraction shooter die bij de Total War-studio in ontwikkeling was - is officieel door SEGA geannuleerd.

Zoals altijd draait het bij SEGA - of iedere andere uitgever - vooral om de knaken wanneer zulke beslissingen worden genomen. SEGA heeft een minder winstgevend seizoen achter de rug, dus zijn de hoge omes eens gaan kijken waar men kan bezuinigen. Daarbij zijn vooral de Westerse studio's onder de loep genomen. Na het doorhakken van de noodzakelijke knopen is dan ook besloten om de ontwikkeling van HYENAS en enkele onaangekondigde projecten per direct stop te zetten.

Hyenas Closed Beta preview2

"In response to the lower profitability of the European region, we have reviewed the title portfolio of each development base in Europe and the resulting action will be to cancel “HYENAS” and some unannounced titles under development. Accordingly, we will implement a write-down of work-in-progress for titles under development."

Helaas brengt dit soort nieuws altijd meer ellende met zich mee. Wanneer een game in zijn geheel naar de prullenmand wordt verwezen, betekent dat vaak ook dat een ontwikkelteam zonder werk komt te zitten. Bij Creative Assembly kan men het dan ook niet mooier maken dan het is: er gaan waarschijnlijk ontslagen vallen.

Zo zie je maar weer, de gaming industrie heeft ook zijn minder florisante kant. Laten we hopen dat de getalenteerde ontwikkelaars van Creative Assembly snel een nieuw onderkomen kunnen vinden.

Bron: SegaSammy
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot HYENAS

Series

-

Uitgever

SEGA

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

GEANNULEERD

Ontwikkelaar

Creative Assembly

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord