Creative Assembly gaat zich weer op RTS-games richten

Geplaatst:

Creative Assembly gaat zich weer richten op RTS-games. Haar uitstapje naar de FPS-wereld is de Total War-ontwikkelaar niet goed bevallen.

Na de annulering van de multiplayer-shooter HYENAS heeft SEGA aangekondigd dat Creative Assembly zich weer gaat focussen op de genres waarin het uitblinkt, namelijk RTS. De beslissing om Hyenas en andere onaangekondigde titels te annuleren, werd toegeschreven aan de ambitieuze plannen van de game en het competitieve karakter van de multiplayer-shooter-markt. SEGA-president en CEO Haruki Satomi onthulde tijdens een briefing over de financiële resultaten dat Creative Assembly, bekend om zijn kracht in offline real-time strategy (RTS) games, zich op onbekend terrein had gewaagd door een online first-person shooter (FPS) te ontwikkelen. Ondanks de kwaliteit van de game kwam de beslissing om te annuleren voort uit bezorgdheid over de levensvatbaarheid op de lange termijn als competitieve online game. In antwoord op herstructureringsvragen benadrukte Satomi SEGA's voornemen om de workflow te optimaliseren en de middelen te concentreren op de ontwikkeling van de genres waar Creative Assembly goed in is, met name offline games in het RTS-genre. In rapporten na de annulering werd melding gemaakt van de ontevredenheid van het personeel over het ontwikkelingsproces, waarbij werd gewezen op zaken als een gebrek aan richting, het veranderen van de engine en een te voorzichtig ontwerp.

We gaan zien waar Creative Assembly in de toekomst mee op de proppen gaat komen.

Bron: Video Games Chronicle
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot HYENAS

Series

-

Uitgever

SEGA

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

GEANNULEERD

Ontwikkelaar

Creative Assembly

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord